Datçalılar bisiklet turunda buluştu

Datça’da amatör bisikletçilerin öncülüğünde düzenlenen bisiklet turu, yer yaştan vatandaşı bir araya getirdi.Halk Bisiklet Turuna Palamutpükü Nostalji kafe önünde start verildi. 10 yaşla 65 yaş arası kırk bisiklet severin...

Datçalılar bisiklet turunda buluştu

Datça’da amatör bisikletçilerin öncülüğünde düzenlenen bisiklet turu, yer yaştan vatandaşı bir araya getirdi.

Halk Bisiklet Turuna Palamutpükü Nostalji kafe önünde start verildi. 10 yaşla 65 yaş arası kırk bisiklet severin katıldığı bisiklet turuna katılanlar ilk Molayı Çeşme Köy kahvesinde verdiler.Burada verilen çay molasından sonra yaşlı ve üç tekerlekli bisikletçiler Palamütbükü ne dönerken Mösyö önderliğinde grup Yaka Köyü'ne doğru pedal çevirdi. Palamütbükü sakinleri ve Jandarma Komutanlığı 20 civarı genç bisiklet severe eskort yaparak güvenliklerini sağladı. Yaka Köyünde bulunan Betçe tabiri ile Heykel Müzesi 'ni ziyaret eden gençler burada bulunan sanat eserlerini gezerken Heykeltıraş sanatçıları ile sohbet ettiler.

Müze ziyaretinden sonra yaka yağ mengenin karşısında yaşayan ressam Fevzan Alasya'yı ziyaret eden bisikletçiler üçer kişilik gruplar halinde atölyeyi gezerek Resim ve Sanat konusunda sohbetlerde bulundu.

Kumyer mevkiinden dönüşe geçen bisikletçiler başlama noktasında turu bitirdi. Nostalji Kafe'de yapılan bisiklet turu değerlendirilmesinde Palamut bükü gençler tekrar böyle bir gezi yapmak istediklerini dile getirdiler. Palamut bükü sakinleri seneye Knidos ve Mesudiye Sahil Yoluna yeni turlar düzenlemek istediklerini Datça'da bulunan Dadya Bisiklet Grubu ile tekrar yeni organizasyonlar yapabileceklerini söylediler.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.