Datça’da Termal Turizm çalışmaları

Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ön plana çıkan dünyaca ünlü tatil beldesi Datça’da termal turizm için ilk adım atıldı.Datça Belediyesi tarafından 27 Ekim 2008 tarihinde Ilıca Gölü çevresinde 20,71 hektarlık alanda...

Datça’da Termal Turizm çalışmaları

Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ön plana çıkan dünyaca ünlü tatil beldesi Datça’da termal turizm için ilk adım atıldı.

Datça Belediyesi tarafından 27 Ekim 2008 tarihinde Ilıca Gölü çevresinde 20,71 hektarlık alanda “Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsatı” alınmıştı. Bu çerçevede Maden Tektik Arama’nın hazırlamış olduğu Jeolojik ve Jeofiziksel etüd raporuna istinaden raporda belirlenen sondaj noktasında deneme sondajı yapılabilmesi için Belediye Meclisi kararı ile İller Bankası’na müracaat edilmişti.

İller Bankası başvuruyu 2012 yılı yatırım programına alarak 28 Ağustos 2012 tarihinde Datça Jeotermal Sondaj ihalesini gerçekleştirdi. Bu çerçevede Kasım ayı başında sözleşmesi imzalanan sondaj projesi, Datça Belediyesi’nin de katıldığı bir komisyonla 08 Kasım 2012 tarihinde yükleniciye yer teslimi yapılarak ilk adım atıldı. Sondaj yeri hazırlanmış olan projeye birkaç gün içerisinde başlanması bekleniyor. Yükleniciden alınan bilgiye göre 20-25 gün içerisinde 350-400 metre derinliğe inilerek sondaj aşaması tamamlanmış olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, istenilen sıcaklık ve hacimde termal nitelikli suya ulaşılması durumunda Datça turizmini çeşitlendirecek bir turistik ürüne daha kavuşulmuş olacağını vurguladı. Tokcan, daha sonraki aşamada kurulacak tesisler ve turistik işletmeler ile ilçe turizminin oniki aya yayılacağının altını çizdi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.