Datça Bademi için kulaç attılar

Türkiye’nin bir çok bölgesinde ağır kış şartları etkili olurken Muğla’nın Datça İlçesinde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, Kumluk plajından start aldı.450 yüzüncünün katıldığı...

Datça Bademi için kulaç attılar

Türkiye’nin bir çok bölgesinde ağır kış şartları etkili olurken Muğla’nın Datça İlçesinde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, Kumluk plajından start aldı.450 yüzüncünün katıldığı kış maratonuna katılan yüzücüler, kulaçlarını “Datça Badem Çiçekleri” için attı.

Türkiye’nin bir çok bölgesinde ağır kış şartları etkili olurken Muğla’nın Datça İlçesinde bu yıl 11’ncisi düzenlenen Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, Kumluk plajından start aldı.

Kumluk Plajından verilen start öncesinde konuşma yapan Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, şunları söyledi:

“Datça bizim sorumluluk alanındaki ilçemiz ve biz sorumluluk alanımızdaki diğer tüm ilçelerimizde alternatif turizm etkinliklerimize destek veriyoruz. Amacımız bölgemizde turizmi 6 aydan daha uzun sürelere uzatmak. 12 ay boyunca turizm yapılabilecek belde haline getirmek tüm ilçelerimizi. Bununla ilgili de gerek Dalyan gerek Datça iyi organizasyonlar yapıyorlar. Yıl içinde her ilçemiz 5’er 6’şar organizasyonla turizm sezonunu uzatmayı başardılar diyebiliriz. Birde bunun dışında buraya gelen yüzücüler Datça’nın veya Dalyan’ın gönüllü tanıtım elçileri oluyorlar. Burada sadece yarışıp derece almaya gelmiyorlar. Hem bu havayı solumak, bu ortamda bulunmak hem de sonrasında gittikleri yerlerde Datça’nın güzelliklerini çevrelerine anlatıp Datça’nın turizmde hak ettiği yere gelmesini sağlıyorlar. Bence çok önemli etkinlikler. İşte bugün gerek restoranlarımız gerekse otellerimizin hepsi dolu. Bu da önemli bir gelir kaynağı. Kışın ortasında Şubat ayında böyle bir hareketlilik böyle bir gelir hem turizmcimizin moralini düzeltiyor hem de önümüzdeki turizm sezonu için umutlarını arttırıyor diyebiliriz.

Biz bunu destek olarak algılamıyoruz, biz bu organizasyonların hepsinin içinde varız. Organizasyonu ilçelerimizle, belediyelerimizle ve oradaki sivil toplum örgütleri ile beraber yapıyoruz. Başından sonuna kadar içindeyiz. Sponsorluk olarak algılamıyoruz. Ev sahibiyiz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Datça Belediyemize, Büyük Şehir Belediyemize, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Kaymakamlığımıza, Valimize teşekkür ediyorum. Bütün kurumlar el ele olunca daha başarılı organizasyonlar gerçekleşiyor. Bugün de gördüğünüz gibi 450’ye yakın sporcunun katıldığı bir yarışmayı hep beraber başlattık. Akşam da düzenlenecek ödül töreni ile yüzücülerimiz madalyalarını alacaklar. Güzel bir organizasyon oldu diye düşünüyorum. İlimizin tanıtımına bir katkı daha sağlamış olduk. “

Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu startı öncesinde açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, açılışta yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Gerçekten ülkemizin bir araya gelmeye, birleşmeye, birlikte olmaya birlikte bir şeyleri paylaşmaya büyük ihtiyacı var. 11 yıldır Datça, Belediyesiyle diğer kuruluşlarıyla bunu yapıyor. Ve tabi Datça’nın özelliği, gerçekten cennetten bir köşe dünya cenneti Muğla’mızın ayrı bir cennet yeri. Burada insanlar sevgi içerisinde hoşgörü içerisinde birbirlerine yaklaşıyorlar.

Ve bir barış kenti. Buradan Akdeniz ve Egenin birleştiği tam köşeden Akdeniz’e doğru ve bütün ülkeye barış kulaçları atılıyor.

Datça’nın yaşam şekliyle tüm Türkiye’ye örnek olması ve tüm Türkiye’mizin de aynı duygularla yaşamına devam etmesi gerekiyor. Buradan Datça’dan gerçekten bu duyguları Türkiye’ye göndermemiz gerekiyor. Ben bu etkinliği 11 yıldır sürdüren Datça Belediyemize, şuanda görev yapan Belediye başkanımıza, önceki dönem görev yapan belediye Başkanlarımıza, ticaret ve Sanayi Odamıza, kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum.”

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ise “Büyüğünü sayanlar, küçüğünü sevenler, doğayı koruyanlar ve poşet kullanmayanlar lütfen Datça’ya” çağrısında bulundu.

Engelli Milli Yüzücü

Datça Yüzme Maratonuna katılan Engelli Milli Yüzücü Hamit Demir, “Milli sporcuyum. Çok şükür bugün 1,5 kilometrelik parkurda yarıştık. Haftaya Türkiye şampiyonası var. Onun için burada denize girip kendimi denemek istedim. Onun dışında güzel bir yarıştı” dedi.

Maratonda kısa parkurda Barış İlhan birinci, Aytunç Tulukçuoğlu ikinci ve Zeynep Yılmaz ise üçüncü oldu. Uzun parkurda ise Emre Erdoğan birinci, Dursun Saru ikinci ve Emrah Özsevim ise üçüncü oldu.

Bu haber toplam 134 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.