Dalaman’a yeni Termal Tesis

Dalaman Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Kapıkargın Mahallesindeki 32 dönümlük Kükürtlü su kaynağının bulunduğu alana Termal Tesis yapılacak.Dalaman Belediyesi tarafından Kapıkargın Mahallesi'nde bulunan ve daha önce...

Dalaman’a yeni Termal Tesis

Dalaman Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Kapıkargın Mahallesindeki 32 dönümlük Kükürtlü su kaynağının bulunduğu alana Termal Tesis yapılacak.

Dalaman Belediyesi tarafından Kapıkargın Mahallesi'nde bulunan ve daha önce Kapıkargın Köy Muhtarlığı'na ait olan Büyükşehir yasasından sonra köy tüzel kişiliği kapandığı için Dalaman Belediyesi'ne geçen şifalı kükürtlü suların çıktığı 42 dönümlük alana Piknik Alanı ve Mesire yeri yapımına başlanıyor. Yapılan proje kısa süre sonra tamamlanacak. Dalaman Belediyesi tarafından işletilecek olan Piknik Alanı ve Mesire Yeri içerisinde plaj voleybol sahası, restaurant, aile çay bahçesi, duş kabinleri ve tuvaletler bulunacak. Doğal ortam bozulmadan yapılacak olan alanda otopark alanı da yapılacak. Yapılacak tesisler ile bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Göreve başladığımız günden bu yana halkımıza hizmet etmek için çalışıyoruz. Bir taraftan elimizde bulunan tesislerimizi yenileyerek güzelleştirirken, diğer taraftan elimizde bulunan ama bugüne kadar kullanamadığımız değerlerden faydalanabilmek için projeler geliştiriyoruz. Sarsala Koyu'nda bulunan tesisimizde yaptığımız restorasyon çalışmasının ardından hizmete açtık. Kapıkargın mahallesinde bulunan ve bir çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen şifalı kükürtlü suların çıktığı alana belediye olarak proje hazırladık. Bu projemizde kısa süre sonra tamamlanacak. Buraya yapacağımız tesis ile sadece Dalaman'a değil bölgeye, Türkiye'ye Türkiye dışından gelecek yabancı konuklar da buradan faydalanacak. Dalaman olarak hiç faydalanamadığımız şifalı kükürtlü sularımızdan fayda sağlamaya başlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.