Dalaman Kültür, Turizm ve Sığla Festivali başladı

Dalaman 8. Kültür Turizm ve Sığla Festivali, renkli görüntüler başladı. Festivale konuk olan ünlü sanatçı Müşerref Akay, doğum gününü sahnede kutladı.Dalaman 8. Kültür Turizm ve Sığla Festivali, Belediye Başkanı Sedat...

Dalaman Kültür, Turizm ve Sığla Festivali başladı

Dalaman 8. Kültür Turizm ve Sığla Festivali, renkli görüntüler başladı. Festivale konuk olan ünlü sanatçı Müşerref Akay, doğum gününü sahnede kutladı.

Dalaman 8. Kültür Turizm ve Sığla Festivali, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’ın Cumhuriyet meydanında Atatürk büstüne çelenk koyup, Saygı duruşu ve Okunan İstiklal Marşı’nın bitiminde ise,yaptığı açılış konuşmasından sonra; davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü ve dualarla açılan panayırla başladı.

8. Dalaman Kültür, Turizm ve Sığla Festivali’nin açılışına Kaymakamı Yılmaz Şimşek, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Ordu Vali Yardımcısı Salih Yüce Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Jandarma Komutanı Halil Keskin, Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Malatyalılar Derneği Başkanı ile diğer birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sedat Yılmaz Festivallerin ilçe tanıtımında çok önemli bir rolü olduğunu belirterek;  “ Festivalimizin ilçemize, Ulusumuza hayırlı olmasını temenni ederim. Festivallerin yapılma maksadı; o beldenin kültürel, Turizm, sosyal, ekonomik alanlarını ulusa ve uluslararası arasında dünyaya tanıtarak turizmi tanıtarak beldeye gelir sağlamaktır. İşte bizimde buradaki amacımız; ulus ve uluslararası tanıtımı yaparak, dünya barışına katkı sağlamak, dünya turizm pastasından ilçemize bir şeyler kazandırmaktır. Festivalimizin hazırlanmasında tüm kurum ve kuruluşlara yaymaya çalıştık. Görkemli geçmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya uğraş verdik. Festivalimize kardeş şehirler davet edilmiş olup, festivalimizin hazırlanmasında destek veren başta Kaymakamımız Yılmaz Şimşek, İlçe tertip komitesini, İlçe Milli Eğitim Müdürüne, İlçe Emniyet Müdürüne ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne İlçe Jandarma Komutanlığı’na, Tarım Açık İnfaz Kurum Müdürlüğü’ne ve tüm daire müdür arkadaşlarıma festivalin yapılması için tüm kurum temsilcilerine ve katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Muğla milletvekili Mehmet Erdoğan’da festivallerin tanıtıma katkı sağladığı örneğin koyların büyük bölümünün Dalamana ait olduğunu ama yeterince bilinmediği anlattı.

Daha sonra konuşmaların ardından ilçedeki Halk oyunları ekipleri eşliğinde kortej yürüyüşü başladı. Panayır alanına kadar devam eden yürüyüş sonunda festivalin panayırın açılışı yapılan dualar ile yapıldı.

8. Dalaman Kültür, Turizm ve Sığla Festivali’nin gece bölümünde ise, Ses Sanatçısı Özlem Gezer ve Fatma Meşe konserinde Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve Eşi Ümran Yılmaz Sanatçı ile sahnede oyun oynadı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Sahne alan Ünlü Sanatçı Müşerref Akay söylediği ilk şarkısından sonra, getirilen pasta ile doğum gününü sahnede kutladı. Sanatçı Müşerref Akay söylediği şarkılar ile Dalamanlılara güzel bir gece yaşattı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.