CUMHURİYETİN 90. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılı, Muğla'da düzenlenen törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Muğla Atatürk Stadyumunda gerçekleşen törenlerde gençler Cumhuriyetin 90. Yılını büyük bir coşkuyla kutladı.Ülke...

CUMHURİYETİN 90. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yılı, Muğla'da düzenlenen törenler ve çeşitli etkinliklerle kutlandı. Muğla Atatürk Stadyumunda gerçekleşen törenlerde gençler Cumhuriyetin 90. Yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

Ülke genelinde kutlanan Türkiye Cumhuriyetinin 90.kuruluş yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Muğla’da da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamında Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hakan Çelik ve Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ile beraber tebrikleri kabulüyle başladı. Tebriklerin ardından Atatürk Stadyumu'ndaki törene geçildi. Vali Güvençer, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hakan Çelik ve Belediye Başkanı Osman Gürün öğrencilerin ve askerî birliklerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Güvençer, “Bugün kutladığımız yalnızca Cumhuriyetimizin ilanı değildir. Bugün Ata’sının lisanıyla “bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir Milletin dizginlenemez sevdasıyla, bu sevda uğruna toprağa düşen nice canlar, çekilen nice acılar pahasına bedeli sonuna kadar ödenmiş büyük zaferlerle kazandığı yeniden diriliş ve varoluş mücadelesinin muhteşem başarı öyküsüdür. Bu başarının adı olan Türkiye Cumhuriyeti hepimize sunulmuş ve emanetimize tevdi edilmiş en büyük, en kutlu armağandır. Cumhuriyetimizin 90. Yılını bu Cumhuriyetin onurlu bir vatandaşı olmanın bizlere hissettirdiği haklı gururla, büyük bir mutluluk ve heyecanla kutlarken bu zorlu süreçte gösterilen kahramanlıklarla övünmek en tabii hakkımızdır. Bu süreçte var kalma mücadelemiz, konjonktürel realitenin çağdaş gereklerinin farkında olarak bu gerekler çerçevesinde milli tecrübemiz, milli aklımız ve vicdanımız, milli hedeflerimizin şekillendireceği, kısa vadeli çıkarlarımıza kurban etmeyeceğimiz özgür irademizle oluşturacağımız ve en ince ayrıntısına kadar hesaplayacağımız stratejik adımlarla Cumhuriyetimizi ayakta tutmak ve yüceltmektir” şeklinde konuştu.

Güvençer’in konuşmasının ardından tören mesajların okunması, öğrencilerin konuşmaları ve şiirleriyle devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ve Muğla Belediye Bandosu çaldığı marş eşliğinde tören geçişi gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.