Çomakdağ şenliğine yoğun ilgi

Çomakdağ Kızılağaç köyü sakini Hacı Bahri Alkaya kendi adına düzenlediği Hacı Bahri Alkaya 1. Çomakdağ Şenliği’nde eski geleneklerin yaşatılmasının yanı sıra düzenlenen yağlı güreş müsabakası yoğun ilgi gördü.Çomakdağ...

Çomakdağ şenliğine yoğun ilgi

Çomakdağ Kızılağaç köyü sakini Hacı Bahri Alkaya kendi adına düzenlediği Hacı Bahri Alkaya 1. Çomakdağ Şenliği’nde eski geleneklerin yaşatılmasının yanı sıra düzenlenen yağlı güreş müsabakası yoğun ilgi gördü.

Çomakdağ Kızılağaç köyü sakini Hacı Bahri Alkaya torunun sünnet düğününü şenliğe dönüştürdü. Torununun sünnet düğününü şenlik programına çeviren Alkaya, Çomakdağ köyünün gelenlerini yaşattığı şenlik programında, köyün kadınlarının Otantik Çımakdağ köy düğünü ‘Hamam Gezmesi’ ve yöresel halk oyunu gösterileri, mehteran ve Türk Halk Müziği konserleri yoğun ilgi gördü.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Güllük Belediye Başkanı Tevfik Kırçın’ın da katıldığı şenliğe çevre köy ve beldelerden de yoğun katılım oldu. Şenlikte, Aydın- İncirliova Tarihi Alperenler Mehteranı Konseri, Muğla Yörük Odaları Halkoyunları Ekibi gösterileri yer alacak. Bunların yanında TRT İzmir Türk Halk Müziği Sanatçıları Selcan Kökçen Şahin ve Mustafa Özcan konserleriyle şenliğe katılanlara müzik ziyafeti sundu. Şenliğin tüm sponsorluğunu kendisinin üstlendiğini belirten Hacı Bahri Alkaya, torunun sünnet düğününden yola çıkıp düğünün köyün adını herkes duysun diye şenliğe dönüştürdüğünü belirtti. Alkaya şenliği aynı zamanda Milas Kaymakamlığının, Milas Belediyesinin, Çomakdağ Kızılağaç köyü muhtarlığının, Çomakdağ Kültür ve Turizm Derneğinin ve köy halkının katkılarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şenlik sonunda Hacı Bahri Alkaya, Vali Güvençer’e, Başkan Tokat’a ve şenlikte katkısı olan herkese teşekkür plaketi takdim etti.

Şenlik sonunda ilgiyle izlenen yağlı güreş müsabakaları 15–20 arası 8 boyda gerçekleşti. Her boyda birinci olan sporculara ödülleri verildi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.