Çökertme’ye daha sağlıklı su veriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki mevcut içme suyu arıtma tesislerinin revizyon çalışmalarını sürdürüyor.MUSKİ Tesisler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Batı...

Çökertme’ye daha sağlıklı su veriliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelindeki mevcut içme suyu arıtma tesislerinin revizyon çalışmalarını sürdürüyor.

MUSKİ Tesisler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Batı Bölgesi Şube Müdür Vekili Kadriye Erkal Yıldırım koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren ekipler, Batı bölgesindeki 3 adet İçme Suyu Arıtma Tesisleri’nin revizyon çalışmalarına devam ediyor.

Gerekli görülen tesislerde bakım onarım çalışmalarını sürdüren Batı bölgesi ekipleri, çalışmalar kapsamında Milas ilçesine bağlı Çökertme Mahallesi’nde bulunan Çökertme İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni yenileyerek mahalleye daha kaliteli su vermeye başladı.

Sistem verimli çalışmıyordu

Çökertme İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne devir olduğunda sistemin tam verimli çalışmadığını belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, bu nedenle mahalleye kalitesi düşük ve daha az su verildiğini belirtti.

Mevcut tesise yeni arıtma sistemlerinin ilave edilerek ürün suyunun kalitesinin ve miktarının arttırıldığını belirten Ülgen, “Yapılan arıtma sistemleri ile vatandaşın kullanmakta olduğu içme suyu daha kaliteli hale getirildi. Bunların yanında mevcut membranların işlevsellik ve kullanım ömrünü arttırmak için filtre sistemleri kuruldu. Ayrıca asit baz dengesi değerinin düşük olması genel kullanımda insan sağlığını olumsuz etkilediğinden sisteme asit baz dengesi için tank ilavesi yapıldı ve bütün sorunlar ortadan kaldırıldı” dedi.

By-Pass hattı eklendi

Sistemde bypass hattı olmadığı için herhangi bir olumsuzluk anında ya da sistemle ilgili çalışma anında kuyudan su deposuna gelen ham suyun direk olarak çökertme mahallesine verildiğini belirten Ülgen, bu yüzden sisteme ilk bypass (tahliye) hattının eklendiğini vurguladı. Ayrıca sistemin bağlı bulunduğu bütün metal aksanlar, vanalar ve boruların paslanmaz malzeme olarak değişimlerinin yapılarak işlevselliklerinin arttırıldığını ifade eden Ülgen, hidrofor ve pompaların yenilendiğini söyledi.

Ülgen, “Söz konusu sistemle ilgili yapılan yenileme çalışmalarıyla çökertme mahallesine ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ kriterlerine uygun hale getirmeyi amaçladığımız kaliteli su halkımıza ulaştırılmıştır. Sistem yenilendi. Ekiplerimiz tarafından düzenli olarak kontrolü yapılmakta ve herhangi bir olumsuzluğuna mahal verilmemek için çalışmalarımız devam etmektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.