Çocuklara Marina Eğitimi verilecek

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri”Projesi ile çocuklar, denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecek. Proje ikinci ayağında Bodrum’un Yukarı Mazı İlkokulu ve Akyarlar...

Çocuklara Marina Eğitimi verilecek

D-Marin Kids ve TURMEPA işbirliği ile hayata geçirilen “Marina Eğitimleri”

Projesi ile çocuklar, denizdeki yaşamı ve denizlerin geleceğini kurtarmayı öğrenecek. Proje ikinci ayağında Bodrum’un Yukarı Mazı İlkokulu ve Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe ilkokullarına gelerek çocuklara eğitim verecek.

Çocukların küçük yaşlardan itibaren denizle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen D-Marin Kids ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla 22 yıldır hizmet veren TURMEPA, çocuklar için bir araya geldi. D-Marin Kids ve TURMEPA Dalaman, Bodrum ve Didim’de köy ilkokullarındaki çocuklar için başlattığı “Marina Eğitimleri” projesinde Bodrum ilçesinde devam ediyor. 7-8 Kasım tarihlerinde Yukarı Mazı İlkokulu ve Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztepe ilkokullarında eğitim alan olan çocuklar üçüncü gün D-Marin Turgurteis’e gelerek deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.

Öğrenirken, eğlenecekler

“Marina Eğitimleri” ile gerçekleştirilecek okul eğitimleri, mentorlar eşliğinde marina gezileri, proje çalışmaları, yarışma ve ödüllerle dolu bir içerikten oluşuyor. Projenin amacı, eğitimlerin sonunda çocukların sadece doğaya değil, tüm canlılara bakış açısına ışık tutmak ve bir bilim insanı gibi düşünerek yeni fikirler ve projeler üretmesini sağlamak.

D-Marin bünyesinde yer alan Turgutreis, Didim ve Göcek marinalarının bulunduğu illerde pilot bölge olarak seçilen okullarda yürütülecek proje, ilk yılında 300 çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Dalaman’da bulunan Şerefler İlkokulu’nda 1 Kasım 2016 tarihinde başlayan proje, toplamda 6 köy okulunu dolaşarak Didim Akköy İlkokulu’nda son bulacak.

TURMEPA eğitmenleri, çocuklara denizlerdeki hayatı, ekosistemi, deniz temizliğinin önemini anlatacak ve marina eğitimleri verecek. Eğitimlerin yanında özel oyunlar oynatılarak çocukların eğlenmeleri de sağlanacak.

“Denizlerimiz Bizim Oksijen Kaynağımız”

Marina Eğitimleri projesi kapsamında çocuklar ayrıca bir projenin nasıl yapılacağı ve hayata nasıl geçirileceği konusunda eğitilecek ve proje yapmayı öğrenen çocuklar kendi projelerini yaratarak ödül kazanacaklar. Bu yarışma ile çocuklar bir bilim insanı gibi düşünecek ve yeni fikirler, projeler üretecekler. Programla birlikte yaratıcı ve akılcı düşünme, sorgulama, çözüm odaklı olma, keşfetme ve paylaşma becerilerini geliştirmeyi öğrenecekler. Hazırlayacakları proje ile denizlerin temiz kalması için fikirlerini sunacak olan çocuklar, öncelikle denizlerde yaşanan sorunları araştırarak bu sorunların başta deniz yaşamına, daha sonra da deniz dışında yaşayan canlılara ve insan yaşamına nasıl zarar verdiğini sorgulayacaklar.

Çocuklara denizi anlatmanın yanı sıra denizle buluşturmayı da amaçlayan “Marina Eğitimleri” projesi kapsamında D-Marin’lere de ziyaretlerde bulunacaklar. D-Marin çalışanlarının mentorluk yapacağı gezide çocuklar deniz ve marina hayatına dair bilgiler edinecek.

D-Marin Hakkında

Marinaların tasarımı ve faaliyetlerinde bir standart oluşturmak üzere kurulan D-Marin, faaliyetlerine 2003 yılında D-Marin Turgutreis ile başlayarak, marina ağına 2009 yılında D-Marin Didim’i, 2010 yılında ise D-Marin Göcek’i kattı. 2009 yılında Hırvatistan Sibenik’te D-Marin Mandalina ile yurtdışına açılan D-Marin, 2012 yılı Nisan ayında Hırvatistan’ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve D-Marin Borik’i bünyesine kattı. Adriatic Croatia International (ACI) Group’taki hisselerini yüzde 10,86’ya yükselten D-Marin, Aralık 2012'de ise Lamda Development ve Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping ile önemli bir ortaklığa imza atarak dünya standartlarında süper yat marinası olan Flisvos Marina’yı ve yine Yunanistan’da bulunan Gouvia, Lefkas ve Zea’daki diğer üç üst sınıf marinayı bünyesine katarak büyümesini sürdürdü. Bugün Türkiye, Yunanistan, Hırvatistan ve Karadağ’da 8 bin 570 bağlama kapasitesine sahip 11 marinaya sahip olan D-Marin, marinalarında 30 metreden 180 metreye kadar olan tekneler için bağlama hizmeti sunuluyor. D-Marin marinaları; süperyatlar için geliştirilen kapsamlı hizmetleri, özel olanakları ve uzman personeli ile konuklara her ziyaretinde kusursuz deneyimler yaşatıyor. Doğu Akdeniz Çanağı’nın en büyük marina zincirlerinden biri olan D-Marin; marina ve yatçılık sektöründe geliştirdiği yeni norm ve stratejilerle büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. Doğuş Grubu şirketlerinden olan D-Marin, bölgede marinacılık ve yatçılık sektörünün gelişimine katkıda bulunan en etkin kurum olma misyonuyla hareket ediyor.

TURMEPA Hakkında

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucakladığı yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. 2000 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, 22 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi. 22 yılda TURMEPA; Eğitimlerini 18 milyon öğrenciye sundu.8 milyon öğrenciye çevre dersleri vererek denizleri sevdirdi.13 bin 100 eğitimci yetiştirdi. Gönüllü sayısı 5.630’a ulaştı. 32 milyon litre sıvı atık topladı. 500 bin jumbo boy çöp torbası katı atığın denizlere karışmasını önledi.

Eğitimler çerçevesinde Muğla’da ziyaret edilecek okullar şöyle:

Bodrum Yukarı Mazı İlkokulu, Bodrum Akyarlar Hacı Mahmut Tınaztape İlkokulu, Dalaman Şerefler İlkokulu, Dalaman Çöğmen İlkokulu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.