Çocuklar oyunlarla yarıştılar

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Muğla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Muğla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şenliğin açılışına katılan Muğla...

Çocuklar oyunlarla yarıştılar

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Muğla Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Muğla Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Şenliğin açılışına katılan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya  Çınar, “Mendil Kapmaca” oyunu için mendili birlikte tutarak oyunların startını verdiler.

Geleneksel çocuk sporlarının oyunlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, eskiden annelerimiz bizleri sokaktan zor eve çağırırıdı. Oyun oynayan çocuklar, hem fiziksel hem zihinsel gelişimlerini daha çabuk daha sorunsuz tamamlardı. Hepsinden önemlisi, arkadaşlık, ortak bir şeyler başarmak gibi günümüzde unutulmaya yüz tutmuş kavramlar yerini bulurdu. Şimdi artık bu oyunları bu kültürü kaybetmek üzereyiz. Biz bu geleneklerimiz, bu oyunlarımız kaybolmasın diye her türlü desteği vermeye devam edeceğiz dedi.

Oyunların koordinatörü Şaban Erdoğan ise desteklerinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker ve İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar’a teşekkür ederek, Geleneksel çocuk oyunlarının Muğla’da geliştirilerek devam ettirileceğini söyledi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.