ÇİZGİYİ BİLE ENGELLİLERE ÇOK GÖRÜYORLAR

Milas ilçesinde engelliler için yapılan kaldırımlardaki Sarı Çizgilerin işgal edilmesi engellilerin yaşamını güçleştiriyor.Milas’ta yaşayan ve geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Hasan Ali İnan ve diğer...

ÇİZGİYİ BİLE ENGELLİLERE ÇOK GÖRÜYORLAR

Milas ilçesinde engelliler için yapılan kaldırımlardaki Sarı Çizgilerin işgal edilmesi engellilerin yaşamını güçleştiriyor.

Milas’ta yaşayan ve geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Hasan Ali İnan ve diğer görme engelliler, yön bulmada kullanılan sarı çizgili kılavuz yollara bırakılan araç ve eşyalar nedeniyle büyük zorluk yaşıyor.

Milas’ta yaşayan birçok görme engellinin yön bulmak için kullandığı sarı çizgili kılavuz yollara park edilen araçlar ve yol üzerine kurulan tezgahlar engellilerin zaten zor olan gündelik yaşamını daha da zorlaştırıyor. Bu durum yön bulmakta oldukça güçlük çeken ve yaşamları tehdit altında olan görme engellilerin tepkisine neden oluyor. 16 sene önce geçirdiği trafik kazasında iki gözünü kaybeden 57 yaşındaki Hasan Ali İnan, ilçedeki sarı çizgi ihlali mağduru görme engellilerden sadece birisi. Görme engelli İnan, sarı çizgi üzerine park edilen araçlar nedeniyle yaşadığı engeli bazen duyarlı bir vatandaşın yardım eliyle atlatıyor. Bazen de duyarsız vatandaşlar nedeniyle engel üzerine engel yaşamaya mahkum kalıyor.

“Birazcık saygı bekliyoruz”

Çarşı merkezinde sarı çizgiler üzerinden yürürken karşılaştığı zorlukları anlatan görme engelli Hasan Ali İnan, vatandaşların bu çizgiler üzerine araç ve eşya koymamalarını istiyor. “İnsanlardan saygı bekliyoruz!” diyerek sarı çizgi ihlallerine tepki gösteren İnan, yaşadığı zorlukları şu şekilde ifade ediyor; “Biz görme engellilerin yön bulması için yapılan sarı çizgiler var. Bu çizgiler bizler için hayati önem taşıyor. Ama vatandaşlarımızın bilgisizliği ya da saygısızlığı bizleri mağdur ediyor. Sarı çizgiler üzerine park edilen araçlar ve yol üzerindeki eşyalar bizlerin sakatlanmasına hatta yoldan çıkarak ciddi kazalar geçirmesine neden olabilir. Benim çoğu kez bastonum kırıldı ciddi sakatlıklar atlattım”

Sağlıklı her vatandaşın bir engelli adayı olduğunu unutmamasını isteyen ve engellilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için vatandaşlardan saygı bekleyen İnan, yetkililerin sarı çizgi ihlali yapanlara gereken cezai yaptırımı uygulamasını istiyor.

Görme engellilerin tüm haykırışlarına rağmen halen sarı çizgi ihlalleri yapılması ve bu konuda vatandaşlara bir bilgilendirme çalışmasının da yapılmaması dikkat çekiyor. Görme engelliler, yetkili kurumlardan ayak tabanıyla algılanan kılavuz yol uygulamasının yeniden gündeme alınarak eksiklerinin giderilmesini istiyor.

Sarı çizgili yolların hemen yanındaki elektrik trafoları ve telefon santralleri de engelliler için büyük tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.