Çin kestanesine dikkat!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir vatandaşın Perşembe Pazarı’ndan aldığı kestane Çin kestanesi çıktı. Pazar esnafı ve birçok esnaf Çin kestanesine karşı uyarılarda bulunurken, aldığı kestaneyi pişirirken köpük çıkmaya...

Çin kestanesine dikkat!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir vatandaşın Perşembe Pazarı’ndan aldığı kestane Çin kestanesi çıktı. Pazar esnafı ve birçok esnaf Çin kestanesine karşı uyarılarda bulunurken, aldığı kestaneyi pişirirken köpük çıkmaya başlayınca ne yapacağını şaşıran vatandaş, şok oldu.

Sinem Karakaya

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan kestane, özellikle közde piştiğinde yaydığı enfes kokusuyla Muğla’da en çok tüketilen ürünlerin başında geliyor.

Lif, mineral, vitamin ve antioksidan madde deposu olan kestaneler, çiğ veya közlenerek tüketilebiliyor. Özellikle kış aylarında yoğun talebe bağlı olarak kestanenin satış fiyatı artıyor. B1, B2, C vitamini ve manganez gibi mineralleri içeren, lezzeti ve besleyici özelliğiyle büyük ilgi gören kestane, tüketicilerden büyük ilgi görüyor.

Fakat, Muğlalı esnaflar, buna rağmen piyasada çokça bulunan Çin kestanesine karşı düşük kaliteli olduğu gerekçesiyle rağbet gösterilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir vatandaşın Perşembe Pazarı’ndan aldığı kestane Çin kestanesi çıktı. Bunun üzerine esnaflar, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Yerli ürüne rakip Çin kestanesinin kalitesiz olduğuna dikkat çekildi. Yapılan uyarıda, “Bu kestaneleri ancak pişirince anlarsınız. Tadı yok gibidir. Pişince kabuğundan ayrılmaz ve beyaz beyaz köpürdüğü de olur” denildi.

İlk defa Çin kestanesiyle karşılaştığını söyleyerek, başına gelenleri anlatan vatandaş, “Perşembe Pazarı’ndan kestane almıştım. Her zamanki tükettiğimiz kestane sandım.  Pişirmeye başlayınca beyaz beyaz köpükler çıkmaya başladı. Yemeden önce internette araştırma yaptım. Çin kestanesi olduğunu öğrendim ve çok şaşırdım. Çinlilerin yapmayacağı bir şey yok gerçekten. Normal kestane ile Çin kestanesini ayırt etmek çok zor. Benim başıma geldi, başka vatandaşların başına gelmesin. Alışveriş yaparlarken dikkat etsinler. Yerli esnaftan alışveriş yapsınlar” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 3223 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.