Çiftçiler, Toplulaştırmayı yerinde inceledi

Muğla ilinde ilk defa Yatağan ve Seydikemer’de yapılmakta olan arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirmek amaçlı Yatağanlı çiftçilere daha önce aynı şekilde toplulaştırma...

Çiftçiler, Toplulaştırmayı yerinde inceledi

Muğla ilinde ilk defa Yatağan ve Seydikemer’de yapılmakta olan arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları hakkında çiftçileri bilgilendirmek amaçlı Yatağanlı çiftçilere daha önce aynı şekilde toplulaştırma yapılan Denizli Acıpayam Akalan ovası gezdirildi.

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Yatağan Ziraat Odası, Yatağan Muhtarlar Derneği, girişimleri Yatağan Belediyesi katkılarıyla düzenlenen geziye, Yatağan Girme Barajı sulama alanı içinde bulunan Akyol, Bozarmut, Bozüyük, Eskihisar, Gökpınar, Kapubağ, Madenler, Nebiköy, Şahinler Yeniköy Yeni Mahalle muhtarları başta olmak üzere toplam 57 çiftçi katıldı.

Yatağanlı bazı çiftçiler uygulamaya tepki gösteriyordu. Bu durum göz önüne alınarak, çiftçilerin toplulaştırma ve tarla içi geliştirme çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak için düzenlenen gezide daha önce projesi tamamlanan Denizli Acıpayam Akalan ovası ve civarı gezdirildi. Burada çiftçiler Acıpayamlı çiftçilerle de görüştürüldü. Ayrıca DSİ Kontrol Müdürü Celalaleddin Çakmak ve TİGH Projesi Yükseltici İnşaat Turizm San. Ltd. Şti. yetkilileri tarafından bilgi verildi.

Yatağanlı çiftçiler adına gezi ile ilgili gazetemize bilgi veren Kabubağ Muhtarı, aynı zamanda Ziraat Odası ve Muhtarlar Derneği yönetiminde olan Kemalettin Uslu, şunları söyledi: “Bilindiği üzere İlçemizde 11 Mahalleye kapsayan tamamlandığında 30 bin dönüm arazinin sulanmasına sağlayacak ve aynı zamanda her tarlaya yol olacak olan DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri çalışmaları hakkında arazi sahibi vatandaşların bir nebze gidermek amacıyla DSİ 21. Bölge Müdürlüğü, Yatağan Ziraat Odası, Yatağan Muhtarlar derneği, girişimleri Yatağan Belediyesi katkılarıyla emsal proje olan Denizli Acıpayam Akalan ovasında yapılan toplulaştırma işlemlerini yerinde gördük. Geziye her Mahalleden en az 5 er kişilik komisyon katıldı. Geziye katılan çiftçilerimiz çalışmaları beğendi her tarlanın yolu ve suyu olması İlçemiz ovasında verimliği artıracağı gibi arazilerin değeri de artacaktır. Ben bu gezinin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.”

DSİ Kontrol Müdürü Celaleddin Çakmak da; “Yatağanlı çiftçiler için güzel bir gezi oldu çiftçiler hem barajı gördüler hem de emsal projeyi gördüler bilgi sahibi oldular. Çalışmalar hızla devam ediyor bir süre hasadın kalkmasını beklendi. Hedefimiz 2019 sonunda projeyi tamamlamaktır.”dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.