Çiftçi Tarla Okulları eğitime başladı

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bakanlık ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğince FAO’ya sunulan Çiftçi Tarla Okulu Projesi ilçede eğitim vermeye başladı.Eğitim ile ilgili olarak bilgi...

Çiftçi Tarla Okulları eğitime başladı

Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bakanlık ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğince FAO’ya sunulan Çiftçi Tarla Okulu Projesi ilçede eğitim vermeye başladı.

Eğitim ile ilgili olarak bilgi veren Dalaman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz; “3 köyde 12 üreticimizde serada toprak hazırlığı, analize dayalı gübreleme programının oluşturulması, hastalık ve zararlılar ile bunlarla mücadele konuları ve hasat pazarlama aşamasına kadar bilgiler veriliyor. Seralarda entegre mücadele talimatları doğrultusunda ana hastalık ve Zaralıyı yerinde gösterecek şekilde arazi üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Pestisit ambalaj atıklarının toplanması ve geri kazanımı, çevreye olan olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılması amacıyla üreticilerimizin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Çiftçilerimize çok yararlı olacağına inandığımız Bakanlığımızın projesi ile çiftçilerin üretimi, üretimde nitelik ve niceliği arttıracak unsurlar çiftçiye birebir anlatılacaktır. Tarlada serada çiftçi ile birebir ilgilenilerek entegre mücadele anlatılacak, kalıntı sorununun minimum seviyeye indirilmesi sağlanacaktır. Çalışma bir günü uygulamalı olarak seralarda bilgi aktarımı yapılacaktır" dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.