Çiçek, İstanbul’daki Muğlalılarla buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek İstanbul’da Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerin katıldığı bir kahvaltıda buluştu.Programda konuşan Vali Çiçek: “Muğla’nın doğal güzelliklerini bozmadan...

Çiçek, İstanbul’daki Muğlalılarla buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek İstanbul’da Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerin katıldığı bir kahvaltıda buluştu.

Programda konuşan Vali Çiçek: “Muğla’nın doğal güzelliklerini bozmadan turizm gelirini arttırmak, gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak için çaba gösteriyoruz. Yasaklayan değil üretime yönelik bir anlayışla Muğla’nın daha çok gelişmesi için çalışıyoruz.”

Sivil toplum örgütlerine verdiği önemden dolayı İstanbul'daki Muğlalılarla tanışmak istediğini belirten Vali Amir Çiçek, Muğla İl ve İlçeleri Kültür ve Tanıtım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çalış’tan İstanbul'da Muğlalıların yaptığı faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Başkan Metin Çalış derneğin 1992 yılında Ahmet Çakırağa başkanlığında kurulduğunu ve bugün 45 öğrenciye burs verildiğini, kültürel faaliyetlere önem verdiklerini dile getirdi.

Başkan yardımcısı Mustafa Ertürk derneğin ilk kültür kitabının Sedat Katırcıoğlu’nun hayatını anlatan "Bilime adanmış yaşam Sedat Katırcıoğlu " olduğunu ikinci kültür yayınının Fotoğraf sanatçısı Abdullah Kırbaş'ın hazırladığı Muğla valiliğinin Bastırdığı " Kuş bakışı Muğla " ve son olarak Muğla yemekleri kitabının hazırlanmakta olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.