CHP’li Ünsal’dan atama istifası

CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Ünsal, aday belirleme sürecinde il kongresinde verilen ön seçim sözünü yerine getiremediklerin gerekçesiyle yönetim kurulu üyeleğinden istifa etti.Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetim...

CHP’li Ünsal’dan atama istifası

CHP Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin Ünsal, aday belirleme sürecinde il kongresinde verilen ön seçim sözünü yerine getiremediklerin gerekçesiyle yönetim kurulu üyeleğinden istifa etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl yönetim kurulu üyesi, eski İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Ünsal, il kongresinde göreve gelirken önseçim sözünü yerine getiremediklerini belirterek İl yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

İl Başkanlığına istifasını yazılı olarak teslim eden Ünsal istifası ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

“CHP’nin 12 Haziran 2012 tarihinde yapılan il kongresinde İl Başkan Adayı Mustafa Öztürk’ün listesinde yer alarak göreve talip olduk ve partililerimizin teveccühüyle göreve geldik. O süreçte partililere açıkladığımız, seçim bildirgemizde yeni bir il binası ve yerel seçimlerde ön seçim sözü vermiştik. Parti kültürü ve dayanışmasıyla yeni ve modern bir il binasına kavuştuk. Ancak bildirgemizde yer alan ön seçim konusunda il yönetimi olarak verdiğimiz sözü maalesef yerine getiremedik. Örgütsel iradeye dayalı, parti içi demokrasiyi işletemedik. Belediye başkan adaylarımızı Menteşe, Ula ve Dalaman ilçeleri dışında ne yazık ki atama yöntemiyle belirledik. CHP’nin her kademesinde onurla görev yapmış, ön seçim vaadiyle il yönetim kurulu üyesi olmuş bir yönetici olarak, partilimize ve adaylarımıza verdiğimiz ön seçim taahhüdünü yerine getiremediğimiz için İl Yönetim Kurulu üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

CHP 2014 Yerel seçimleri öncesinde, aday belirleme sürecinde belediye başkan adaylarını toplam 13 ilçenin 10’nunda atama yoluyla belirlemişti. Ünsal’ın yönetim kurulundan istifasının ardından diğer yönetim kurulu üyelerinin tavrı ne olacağı merak konusu.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.