CHP’li başkanlar buluştu

CHP’li belediye başkanları ve başkan adayları Fethiye’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün,...

CHP’li başkanlar buluştu

CHP’li belediye başkanları ve başkan adayları Fethiye’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Muğla Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, Ölüdeniz Belediye Başkanı ve Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Keramettin Yılmaz ve CHP'li belediye başkanları bir araya geldi.

Seçim startını Fethiye’den veren Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Osman Gürün “ Muğla’da bizim 15 yıldan buyana yaptığımız bir belediye başkanlığı var. Burada neyi nasıl, ne şekilde yapmakta olduğumuz, prensiplerimiz ve yaptığımız hizmetler ortada. Muhalefet partisinden belediye başkanlığı yapan arkadaşlar bu dönemde gerçekten önemli sıkıntıların içerisine girdiler. Ama biz hiçbir zaman sızlanmadan bu kadar sıkıntılı şartların bütün güçlüklerine rağmen çok önemli hizmetler yaptık. Biz Muğla’da barışın, sevginin ve hoşgörünün hakim olmasını istiyoruz. Eşit adil bir hizmeti vaat ediyoruz. Herkese, her kesime, her köye, her beldeye, her kente mutlak suretle eşit ve adil bir hizmet yapmamız lazım. Bunun yanında Muğla ekonomik olarak bütçeye yaptığı katkıdan çok daha azını merkezi yönetimden yatırım olarak alıyor. Ama Büyükşehir ile birlikte, Büyükşehir’in elde edeceği güç ile birlikte bu açığı olabildiğince kapatıp olması gereken konulara hep birlikte karar vereceğiz ve Muğla’mızı layık olduğu yere çıkarmaya çalışacağız” dedi.

Osman Gürün, “CHP de çok önemli bir takım kuruluyor. Bizim hedefimiz 13+1. yani 13 ilçe ile birlikte Muğla Büyükşehir belediyesini birlikte bir takım halinde yönetmek istiyoruz. Şuanda Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ortam gerçekten çok üzücü. En sıkıntılı dönemde dahi acaba vatandaş anlamıyor mu, niçin bunu oyu ile belli etmiyor diye düşünmüşümdür. Bizim vatandaşımızın bir özelliği var. Dur bakalım, biraz daha sabır diye karşılıyordu. Ama Türk Milletinin belli bir sabır yeri var. Sabır taştığı anda gerekli olan reaksiyonu geçmiş siyasi dönemi de göz önüne aldığımızda muhakkak veriyor. Bence şu anda sabrın taştığı bir andayız. Onun için de Cumhuriyet halk partisinin daha önce söylemiş olduğu ekonomiyle ilgili, yolsuzluklarla ilgili söylediği her türlü olay şuanda hayata geçmiş ve gözümüzün önüne serilmiş durumda. Vatandaş bunu mutlaka değerlendirecektir. Bizim yerel yöneticiler olarak Büyükşehir belediye Başkanlarımız ve İlçe Belediye başkanlarımız ile birlikte amacımız yerele hizmet etmektir. Ama bu seçimin gidişi ve sonuçları itibari ile sadece yerel seçim değil. Onun için halk bu seçimde bu hükümet ile ilgili kanaatini ve reaksiyonunu gösterecektir bunu da hep beraber göreceğiz. Genel seçimlerde artık bu yönetimden kurtulunulması lazım. Umudumuz bu, inancımız bu. Biz hep beraber burada 13+1 ile Muğla’da çok uyumlu bir yerel yönetim ve yapılması gereken yatırımları da yaparak Muğla ilini olması gereken yere taşımak için yola çıktık. Yolumuz açık olsun" dedi.

Keramettin Yılmaz da “Büyükşehir belediye Başkan adayımız ve Muğla belediye başkanımız Osman Gürün ve Milletvekilimiz Ömer Süha Aldan Fethiye’ye ne kadar önem verdiklerini bugün gösterdiler. Büyükşehir belediye başkan Adayımız seçimlerin startını Fethiye’den vereceğim dedi, buda bizi son derece mutlu etti. Bu vesile ile bugün Fethiye’den bu startı verdik. Muğla belediye başkanımız ve Büyükşehir Belediye başkan adayımızın da söylediği gibi Cumhuriyet halk partisi olarak hem Fethiye’de hem de Muğla’da öyle küçük olalım bir olalım yok. Birlikte olalım, hep beraber olalım, büyük olalım istiyoruz. Bu projeyi hem Büyükşehir belediye başkanımız hem de biz burada uygulayacağız. İnşallah bu 13+1’in içerisinde Keramettin yılmaz Fethiye’yi temsilen mutlaka olacaktır diye düşünüyorum. Benim aday olmam parti içerisinde bir aşamaydı. Ama önemli olan 30 martta yapılacak olan seçimlerden zaferle çıkmaktır. 30 Mart tarihinde son sözü Fethiye halkı söyleyecek ve inşallah onların desteği ile bizde bu ekibin içerisinde yer alacağız. Önümüzde artık 1 Nisan tarihinden itibaren bir Büyükşehir projesi var. Buda sadece Fethiye’de Muğla’nın tüm sınırları içerisinde her kişinin iki belediyesi olacak. Bir bulunduğu İlçe belediyesi birde Büyükşehir belediyesi olacaktır. Biz bu yönetimin içerisinde kesinlikle olacağımızı düşünüyoruz ve kendimizi Fethiye halkına emanet ediyoruz" dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.