CHP’den suç duyurusu

CHP Muğla İl Örgütü ve İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri...

CHP’den suç duyurusu

CHP Muğla İl Örgütü ve İl Gençlik Kolları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” iddiası tecavüz olaylarının gerçekleştiği ileri sürülen ENSAR Vakfı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muğla Adliyesi’ne giderek bu doğrultuda dilekçelerin Cumhuriyet Savcılığına verilmesinin ardından bir açıklama yapan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Ülkemizde yoğunlaşan terör eylemleri hepimizde derin bir üzüntüye neden olmaktadır.

“Çözüm Süreci” adı altında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatıyla, AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütünün lideri ve üyeleri ile bir dizi görüşmeler yapıldığı kamuoyunun malumudur. Buna karşın Genel Başkanımız ve Partimizin tüm kademelerince yapılan, sürecin parlamento temelinde yürütülmesi ve şeffaf olması uyarıları ise göz ardı edilmiştir.

Bu dönemde, terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AK Parti  hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu, fırsat verildiği bilinmektedir. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilere, kaymakamlara ve güvenlik güçlerine müdahale etmemeleri konusunda talimat verdiklerini bizzat ikrar etmiştir.

Gelinen süreçte AK Parti  hükümetinin bu yardımları sayesinde güçlenen terör örgütü yeniden silahlı ve bombalı eylemlerine başlamıştır.

Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AK Partili hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçunu oluşturmaktadır.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakmanı Efkan Ala,  Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçundan bugün suç duyurusunda bulunuyoruz.” Dedi.

Yine adliye çıkışında bur açıklama yapan CHP Muğla İl Gençlik Örgütü Tufan Erkan Yakar da ENSAR Vakfı’nda tecavüz olayları ile ilgili olarak vakıf ve ismi geçenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu istifaya davet etti.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.