CHP’den MHP’ye ziyaret

Marmaris CHP Yönetimi geçtiğimiz günlerde atanan yeni MHP Yönetimi’ne bir nezaket ziyaretinde bulunurken her iki partinin başkan ve yöneticileri karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundular.CHP Marmaris İlçe Yönetimi,...

CHP’den MHP’ye ziyaret

Marmaris CHP Yönetimi geçtiğimiz günlerde atanan yeni MHP Yönetimi’ne bir nezaket ziyaretinde bulunurken her iki partinin başkan ve yöneticileri karşılıklı bilgi ve görüş alışverişinde bulundular.

CHP Marmaris İlçe Yönetimi, geçtiğimiz günlerde görevlerine yeni atanan MHP Marmaris İlçe Yönetimine 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundular.

Candan Yürekli başkalığındaki CHP Marmaris İlçe Yönetimi, geçtiğimiz günlerde görevlerine yeni atanan Fatih Kaplan başkanlığındaki MHP Marmaris İlçe Yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

MHP Marmaris İlçe Başkanı Fatih Kaplan ve yönetim kadrosu CHP Marmaris İlçe Teşkilatı üyelerini MHP ilçe binasında kabul etti. Ziyarette her iki başkan yaklaşan yerel seçimler öncesi aday adaylarının durumu hakkında bilgi verdi. Her iki partinin ilçe başkanı yerel seçimlerde tatlı bir rekabetin olacağını ifade ederken genel politikada aynı çizgiye sahip olduklarını söylediler.

İlk ziyaret CHP’den

MHP Marmaris İlçe Başkanı Fatih Kaplan göreve geldikleri günden itibaren ilk kez bir siyasi parti temsilcilerinin kendilerini ziyaret ettiğini belirtti. Kaplan, “Ziyaretleri için Başkan Candan Yürekli’ye ve yönetim kurulundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizi ziyaret eden ilk siyasi partisiniz. Tabi ki bizim de yerel seçimlerde bir adayımız olacaktır. Bir rekabet yaşayacağız. Ama önemli olan siyaseti düzgün, belden aşağı vurmadan, çirkinleşmeden yapabilmektir. Hepimizin ortak derdi Marmaris’e en iyi hizmeti getirmektir” dedi.

“Keyifli bir yarış olacak”

CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin Marmaris’te keyifli bir yarış şeklinde geçmesini beklediğini ifade etti. Başkan Yürekli, “.Genel politikada birbirimizden farklı düşündüğümüzü sanmıyorum. Elbette önümüzde yerel seçimler var. Sizin de bir adayınız olacak ve bir yarış olacaktır. Bunun da tatlı ve keyifli bir yarış olacağını düşünüyorum. Tatlı bir rekabet geçeceği umudundayım” dedi.

“Birbirimizden farklı düşünmüyoruz”

Yürekli, genel politikaya bakıldığında CHP ve MHP’nin birbirinden farklı çizgiye ve görüşe sahip olmadığının altını çizdi. Yürekli, “Birbirimizden farklı düşünmediğimiz birçok basın açıklamasında ve genel merkezlerimizin yaptıkları açıklamalarda ortaya çıkıyor. Bu da tabana kadar yayılıyor. Sonuçta tüm Türkiye’yi de ve Türkiye’de siyaset yapanları da bu şekilde düşünmek gerekiyor. Toprak bütünlüğü, ülkemizin bölünmezliği, Cumhuriyet gibi birçok kıymetli çizgimiz var. Bu da ülkenin genel politikası ve bundan sonraki yapılacak olan seçimde bizi bir araya getirecektir. Kaldı ki siyasi seçimler iktidara gelmekle birlikte yönetim şekliyle ilgilidir. Bir ülkede yaşayan vatandaşın tek bir sorumluluğu tek bir ilkesi vardır. Bir arada yaşayabilmeyi becerebilmektir. Birbirine sarılmayı becerebilmektir. Biz de çok yakın zamana kadar bunu başarıyla götürüyoruz. Hepimiz siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun mahallelerimizde, köylerimizde, sokaklarımızda birbirimize sarılabiliyoruz” dedi.

Aday açıklamaları

MHP İlçe Başkanı Fatih Kaplan belediye başkanı aday adaylığı için kendilerine henüz resmi bir müracaatın olmadığı ifade etti. Kaplan, “Adaylık için şu ana kadar başvuru yok. Anca görüşme talepleri olan kişiler var. Bizim de görüşmek istediğimiz bazı isimler var. Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli’yle de görüşeceğiz. 10 güne kadar isimler netleşebilir” dedi.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Candan Yürekli de temayül yoklaması için Ocak ayının telaffuz edildiğini ancak bu sürenin ve yaşanacak sürenin daha kısa olması gerektiğini söyledi. Yürekli, “Bize daha önce söylenen başarılı bir belediye başkanı adayınız var ve mevcut başkanınızla yola devam edin şeklindeydi. Aday adayımız sayın Mehmet Baysal başvurusunu son gün yaptığı için tabi yöntemde değişti. Şu an iki aday adayımız var. Yöntem belirlenmeden bizim de kesin bir şey söylememiz doğru olmaz” dedi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.