CHP’den direnişe destek

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı sendikalar ve işçiler tarafından başlatılan direnişe destek her geçen gün büyüyor. CHP Yatağan örgütleri ve belediye başkanları Direniş Çadırını ziyaret ederek...

CHP’den direnişe destek

Muğla’daki 3 termik santralinin özelleştirilmesine karşı sendikalar ve işçiler tarafından başlatılan direnişe destek her geçen gün büyüyor. CHP Yatağan örgütleri ve belediye başkanları Direniş Çadırını ziyaret ederek destek verdiler.

CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek ve yönetim kurulu üyeleri Yatağan Termik Santrali önünde özelleştirmeye karşı kurulan çadırı ziyaret etti.

CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yeşilbağcılar Belediye Başkanı Ertaf Cicili, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Bencik Belediye Başkanı Salih Haney, İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Katırcı ve CHP Belediye Başkan Aday Adayı Muammer Bahçeli ve belediye çalışanları Yatağan Termik Santrali önünde enerji ve maden işçileri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret ederek özelleştirmeye karşı verilen mücadelede emekçilerinin yanında olacaklarını açıkladı.

Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ile birlikte enerji ve maden işçileri tarafından karşılanan CHP heyeti, işçilerle bir süre sohbet ederek verecekleri mücadelede sonuna kadar emekçilerle birlikte hareket edeceklerinin altını çizdiler. Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık burada yaptığı açıklamada, “2001 yılında ve geçtiğimiz yıl bu mücadeleyi hep birlikte verdik ve başarılı olduk. Ben ve belediye personelim bu özelleştirmelerin geri püskürtülmesinde katkılarımız olmuştur ve yine de olacaktır. Çünkü biz bu özelleştirmeden sonra aleyhimizde çok önemli ve olumsuz gelişmeler olacağını biliyoruz. Biz tüm belediye başkanı arkadaşlarımız ve örgütümüzle, üyelerimizle bu mücadelede emekçilerimizin yayında olacağız. Yatağan kimseye peşkeş çekilme yeri değildir” diye konuştu.

GELİ İşletme Müdürlüğünün torbalama tesislerinin kapatılması ve kömür satışının durdurulmasına yönelik görüşlerini açıklayan Başkan Işık, “bu sosyal cinayettir. Yıllardır kendi topraklarından çıkan kömürün halkı tarafından yakılmasını engellemek sorumsuzluktur. Bizim vatandaşımız Soma'dan veya farklı bölgelerden getirilen yüksek maliyetli kömürleri yakmaya zorlanamaz. Bu konuda elimizden alınmaya çalışılan hakkı vermemek için miting bile yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.