CHP Merkez İlçe’den Gezi Parkı açıklaması

CHP Muğla Merkez İlçe Başkanlığından yapılan yazılı bir açıklama ile yaklaşık 1 aydır ülke gündeminin ilk sırasında yer alan İstanbul Taksim Gezi Parkı derinişlerinin bir değerlendirilmesi yapıldı.Gezi Parkı direnişlerinin...

CHP Merkez İlçe’den Gezi Parkı açıklaması

CHP Muğla Merkez İlçe Başkanlığından yapılan yazılı bir açıklama ile yaklaşık 1 aydır ülke gündeminin ilk sırasında yer alan İstanbul Taksim Gezi Parkı derinişlerinin bir değerlendirilmesi yapıldı.

Gezi Parkı direnişlerinin vatandaşın bir haykırışı olduğu vurgulanan açıklamada; “Yaklaşık üç haftadan beri Taksimde başlayarak daha sonra başta Ankara Kuğulu Park,İzmir,Adana,Eskişehir olmak üzere ülkenin bütün illerini kapsayan demokratik barışcıl ve anayasal protosto gösterilene karşı iktidarın hükümetin halka karşı kendisinden olmayana karşı son yıllarda yoğunlaştırdığı ve faşizm olarak nitelendirilen baskı politikalarına karşı her kesimden ,her sınıftan ,her yaştan vatandaşların haykırışlarıdır.

Eleştiriye,protostaya tahamül edemeyen iktidarın kolluk kuvvetlerinin biber gazı,joplu,tomalı müdahalesi ile karşılaşıyoruz.Bu mudahaleler 12 Eylül Faşist diktatörlüğü döneminde dahi polis eliyle halka yaşatılmamıştır.

Taksim,Beşiktaş,Kızılay,Gündoğdu ve ülkenin her köşesinde direnişe katılan insanlar mutlu elit azınlık değildir.Başbakan önce bunlara mutlu azınlık dedi,bu tanımlamayı yutturamayacağını anladığı anda yurtsever,çağdaş,Atatürkçü kitlelere çapulcu deme ayıbını göstermiştir.”denildi.

Derinişe Muğla ilinden de geniş katılım ile destek verildiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Muğla ilimizde de Taksim Gezi parkı direnişine tam destek verilmiş Sınırsızlık meydanı ve şehrimizin cadde ve sokaklarında yoğun katılımlı eylemler devam etmiştir.

Bu gösterilerden rahatsız olan paniğe kapılan bazı çevreler Kışla parkının imara açılması,direnişcilere maddi ve manevi destek verilmesi gibi asılsız mesnetsiz gündemi değiştirme adına basın açıklamaları yaparak destek bulmaya çalışmaktadırlar.

Biz CHP'liler bu direnişlere tam desteğimiz partili kimliğimizle değil halk olarak vermekteyiz.Kendilerini çevreci zanneden bu kişiler hangi gün sınırsızlık meydanına gelmişler biz göremedik.Bu eylemler süresince hiçbir kimse taciz edilmemiş insanlar kendiliğinden o direnişin içinde olmuşlardır.Esnaf adeta bayram etmiş direnişin hiç bitmemesini istememiş,tam destek vermiştir.Direnişçilere Muğla halkı sahip çıkarak yemek,çay ve diğer gıdalarla destek vermiştir.

Kışla parkı ile ilgili olarak Kışla Parkında imara açılan bir alan yoktur.Yıllar öncesinde imara açık olan bir alanın değerlendirilmek için alınmış bir karar var.Değerlendirilmek istenen alan Kışla Parkı değildir.

Eski Garaj alanı yargı aşamasında olup yorum yapmak doğru değildir.”

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.