CHP İl Divanı toplandı

CHP’de 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk İl Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları...

CHP İl Divanı toplandı

CHP’de 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası ilk İl Divan Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk İl Divan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akaya, Milletvekilleri Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, Tolga Çandar, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İlçe belediye başkanları, ilçe başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer katıldı. Toplantıya katılanlar arasında görevden alınan Fethiye eski İlçe Başkanı Emrah Doğu da yer alırken, Doğu, toplantının başlamasının hemen ardından salonun en arkasında oturdu.

CHP İl Divan Kurulu toplantısının açılışında konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, yerel seçimler öncesi 13 artı 1 olarak koydukları hedefi tutturamadıklarını belirterek, “30 Mart’ta 9 ilçe, Büyükşehir ve iki ilçede Belediye meclislerini alarak Türkiye ölçeklerine göre başarı, ama Muğla örgütü olarak çok da başarılı saymadık kendimizi. 30 Mart sonrası ilimizde ve ülkemizde birçok şey değişti. 30 Mart seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile değil, devletin birçok güçleri ile mücadele ettik. Arkadaşlarımız bu uğurda köy köy, ev ev dolaştılar. Kazanan ve kaybeden arkadaşlarımızı ben canı gönülden kutluyorum. Çünkü onlar sadece seçmene giderek, seçmen ile uğraşmadılar, devletin güçleri ile uğraştılar. Üç ilçemiz, gerçekten düşünülecek şekilde kaybedildi. Özellikle Köyceğiz, 13 oy ile kaybettik. İki sandıktan birinde 7 oy, birinde sekiz oy geçerli sayıldı. Bunun da sebeplerini tartışacağız. İlimizde Büyükşehir yasasından sonra b.asında bunlar yer aldı, belediyemizin elinde olan sahil yörelerindeki Özel İdare’nin elinde olan birçok yerleri hiç kimseyle sormadan başka kurumlara, hatta Ortaca’dakini yandaşlarına peşkeş çektiler. İlimizdeki üç termik santral ne yazık ki özelleştirildi. Ülkemiz ise artık farklı bir noktaya doğru gidiliyor. Dün Suriye rejimine karşı teröristleri ülkemizde besledikleri ve silah verdikleri o teröristler, bugün Büyük Ortadoğu Projesi’nin baş mimarı olan sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözetiminde Ortadoğu’daki haritayı değiştirmek ve sınırlarımıza kadar yaklaşmak üzereler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, “30 Mart seçimlerinden önce yerel yönetimler yasasını değiştirerek, kendi emelleri ve idealleri uğruna bir yerel yönetimler yasası ile ülkeyi geliştirme ve dönüştürme politikalarını da şahit olduk. Biz CHP olarak bu yerel yönetimler yasanını bazı maddelerinin değiştirilmesine yönelik Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamıza rağmen, Anaya Mahkemesi hükümetin bu kararına uyarak bizim başvurumuzu reddetti. Buradan şunu sormak lazım, 17 Aralık ve 25 Aralık’tan sonra, yolsuzluğun paylaşımı konusunda anlaşamayanlar, birbirlerine düştüler. Acaba yerel seçimlerden önce bunlar olmuş olsaydı, yerel yönetimler yasası değişmeden önce bunlar olmuş olsaydı, Anayasa Mahkemesi acaba CHP’nin yerel yönetimler yasası ile ilgili vermiş olduğu iptal kararını değiştirebilir miydi bu da soru işareti. 30 Mart seçimlerinde oyumuzu bir miktar artırdık. Fakat başarılı olduğumuzu söyleyemeyiz. Bunun yanında Binde 4 oy farkı ile kaybettiğimiz illerimizi ve ilçelerimiz oldu. Elbette biz bunların incelemesini yapıyoruz, nerede hata yaptık, ne yapmalıydık, bu konuları böyle İl Danışma Kurulu toplantılarında tartışacağız. 30 Mart seçimlerinde Muğla ilimiz başarılı bir performans göstermiştir” dedi.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.