CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Barışı 1 kişi için değil 76 milyon için istiyoruz

Muğla Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışın yolu demokrasi ve özgürlükten geçer. Biz bir kişi için değil, 76 milyon...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Barışı 1 kişi için değil 76 milyon için istiyoruz

Muğla Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Barışın yolu demokrasi ve özgürlükten geçer. Biz bir kişi için değil, 76 milyon için barış ve demokrasi istiyoruz” dedi.

Gün boyu Milas ve Yatağan’da CHP’liler ile bir raya gelen Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatler4inde Muğla kent merkezine geldi.  Kent merkezinde partisinin il başkanlığına ait yeni hizmet binasını hizmete açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu daha sonra Muğla Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Sahip olduğu teknolojiyle Türkiye’deki en modern dört tesisten biri olma özelliğini taşıyan atıksu arıtma tesisi, Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile yaklaşık 17 milyon liraya mal edildi. Sanatçı Onur Akın’ın da konser verdiği açılış öncesinde Muğla belediyesi bando ekibi de kısa bir konser verdi.

Açılışta konuşan Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kanalizasyon, atıksu arıtma tesisi ve içme suyu isale hattı düzenlemesini KDV dahil 45 milyon liraya mal ettiklerini söyledi. Gürün “Şölen yapıyoruz. Muğla olarak hak ediyoruz.  2006’da yapılan serüven 2013’te son buldu. Bu tesisin yapılması bazı kesimleri rahatsız etti. Seçim malzemesi oldu. Muğla’nın kanalizasyonu yok dendi. Aldırmadık. Kanalizasyon ve arıtma çalışıyor. Ne yapacaklarını değil başkalarının yaptıklarını küçültmek için çalışıyorlar. Öz kaynağımızı arttırdık. İller bankasından da katkı geldi. Belediye kendi imkanlarını kullandı. Yatırım yaptık. Ağlamadık. Yüzümüzün akıyla bu işten çıktık. Muhalefete hizmet etmek zordur dediler. Muğla gerçekten özgün  ve değerli yapıya sahip. Mimar planını yeniledik. Sit bölgelerini koruma amaçlı imar planı yaptık. İleride bizim binalarımızın traşlanmasına gerek yok. 63 metre kare yeşil alan vardı. Şu an 4375 metrekare yeşil alan var. Yapmaya devam edeceğiz. Olmayan yerlerde yeşil alan yapıyoruz. Bu tesis önemli her tesisi yaparken çevre ile önemli çalışmalar yapıyoruz. 45 milyon liralık yatırım ile kanalizasyonu yaptık. Arıtmadan çıkan su klorlanmak sureti ile yeşil alanların sulanmasında kullanılıyor. İçme suyunu yeşil alan sulamasında kullanmıyoruz. Çevre konusunda bütün halkaları tamamladık. 244 arasta dükkanımızı tamamladık. Kapalı yüzme havuzunu bitireceğiz” dedi.

Açılış öncesi halka seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında hükümete sert sözlerle yüklendi. Konuşmasına hükümetin, milletin parasını harcadığına dikkati çekerek, “Hesap sormak isteyen tek parti CHP’dir. Sabahın köründe belediye başkanlarımızı gözaltına alıyorsunuz, akşam saatlerinde evlerine baskın yapıyorsunuz. Sonra da bizden geri adım atmamızı bekliyorsunuz. Atmayacağız, basmasınız namertsiniz” dedi.

Hükümetin akil adamlar uygulamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir adama akil adam dememiz için o aklı kiraya vermemesi lazım. Özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a. Barışın yolu demokrasi ve özgürlükten geçer. Biz bir kişi için değil, 76 milyon için barış ve demokrasi istiyoruz. Gazetecilerin tutuklu olduğu bir ülkede barış olmaz. Milletvekillerinin hapiste olduğu bir ülkede huzur olmaz” dedi.

Kılıçdanoğlu, “Neymiş efendim demokrasiymiş. Neymiş, ileri demokrasiymiş. Ayakları geriye gidenlerin ileri gitme şansı yoktur. ‘Apo ile ben görüşmedim devlet görüştü’ diyor. Bildiğim kadarıyla Devlet bey (Bahçeli) Apo ile görüşmüyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Kılıçdaroğlu’na “Muğla Bacası” şeklinde plaket verdi. Kılıçdaroğlu, atıksu arıtma tesisinin açılışını gerçekleştirdikten sonra protokol üyeleriyle birlikte ‘Barış’ı temsil eden beyaz güvercin uçurdu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.