CHP 91 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinlikler kutlandı. Parti örgütlerinin yöneticileri ve partililer kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na...

CHP 91 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 91’inci yıldönümü bütün ülke genelinde ve Muğla’da çeşitli tören ve etkinlikler kutlandı. Parti örgütlerinin yöneticileri ve partililer kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kuruluşunun 91’inci yılı nedeniyle Atatürk anıtına çelenk koydu. Çelenk koyma törenine İl Başkanı Mustafa Öztürk, Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Belediye Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Törende saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün mana ve önemini belirten konuşmayı İl başkan Yardımcısı Av. Suat Özbek yaptı. Özbek, “Bugün Cumhuriyet’in kalesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık ve onurlu tarihi anlamına gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin 91’inci yılını kutlamak için bir araya geldik. Yıkılan bir devletin enkazından yepyeni bir devlet oluşturup, halkımızın şanlı tarihine yeni bir sayfa daha açan partimiz, Cumhuriyetimiz ile yaşıttır. Türkiye’nin dünyadaki çağdaş uluslar arasında yerini alabilmesi, batılı normlara ve programa sahip olan CHP ile mümkün alacaktır. Ulu önder Atatürk, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir sözü ile partimize en az Cumhuriyet’in kendisi kadar önem verdiğini vurgulamıştır. Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasiyi kuran parti olarak CHP, Türkiye’nin aydınlık geleceğini de inşa eden parti olma hedefi ile görevinin başında, dimdik ayaktadır. Gün, Atatürk’ün iki büyük eserine sahip çıkma günüdür” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.