Cehennem Deresi Köprüsü açıldı

Köyceğiz’de orman teşkilatı tarafından Cehennem Deresi Kanyonuna çelik köprü inşa edildi. Köprünün açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti.Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğünce...

Cehennem Deresi Köprüsü açıldı

Köyceğiz’de orman teşkilatı tarafından Cehennem Deresi Kanyonuna çelik köprü inşa edildi. Köprünün açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleşti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğünce Köyceğiz’e 50 km mesafede bulunan Cehennem Deresi Kanyonu üzerine çelik köprü inşa edildi. Bölgede bulunan köylere ulaşım ve rafting turizmi açısından stratejik öneme sahip köprü yaklaşık 400 bin TL’ye mal oldu. Akköprü ve Otmanlar Köyleri sınırında bulunan Cehennem Deresi Kanyonu üzerinden geçişler ilkel yöntemle yapılmış tahta köprüden sağlanıyordu. Bölgede bulunan dağ köyleri arasındaki ulaşım yaya yoluyla bu tahta köprüden sağlanıyordu.

Cehennem Deresi Köprüsünün açılışı için tören düzenlendi. Törene Muğla Milletvekili Ali Boğa, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Özkan Şahin, Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, orman personeli ve köylüler katıldı.

Köprünün açılış kurdelesinin kesiminden önce Muğla Milletvekili Ali Boğa ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar kısa birer konuşma yaptı. Rektör Harmandar, köprünün yapımında İnşaat Mühendisliği hizmetlerinin İnşaat Fakültesi Öğretim elemanlarınca karşılandığını, kendilerinin de çorbada tuzu olduğu için mutlu olduklarını söyledi. Rektör Harmandar, “Artık buraları kuş uçmaz kervan geçmez olarak tabir edilen yerlerden değil. Allah’ın izniyle bu köprü sayesinde buralardan kervanlarımızda geçecek üzerinde kuşlarda uçacak” dedi.

Muğla Milletvekili Ali Boğa, Cehennem Deresi üzerine yapılan bu köprüyle karşı tarafta kalan Köylerin Köyceğiz’e ve Ortaca’ya daha da yakınlaştığını belirterek, köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmalardan sonra topluca dua edildi ve kurdele kesilerek köprü hizmete açıldı.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, köprünün orman yangınlarına müdahale açısından da önemine değinerek;   “Eskiden kullanılan ahşap köprü sadece yaya ulaşımını sağlıyordu. O bölgede kanyonun hemen karşısında çıkan orman yangınlarına karadan müdahale için ulaşmak isteyen araçlarımız 1,5-2 saat kanyonu dolaşmak durumunda kalıyorlardı. Şimdi köprünün yapılmasıyla birlikte hem o bölgede çıkan orman yangınlarına ulaşmamız çok rahatladı hem de o bölgede bulunan köylülerin Köyceğiz’e ulaşımı çok kısalmış oldu” diye konuştu.

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.