Çay: Fethiye’nin il olmasını Saatcı engelledi

Fethiye’nin il olması tartışmaları sürerken, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay,. Tartışmayı yeni boyutlara taşıyacak bir iddia ortaya attı. Çay, Fethiye’nin il olmasını Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın engel...

Çay: Fethiye’nin il olmasını Saatcı engelledi

Fethiye’nin il olması tartışmaları sürerken, MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay,. Tartışmayı yeni boyutlara taşıyacak bir iddia ortaya attı. Çay, Fethiye’nin il olmasını Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın engel olduğunu ileri sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Cengiz Çay, ilçe kongreleriyle ilgili süreci değerlendirdi.

Kongre süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Çay, ayrıca Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın önceki günlerde kanal F’de söylemiş olduğu ‘siyaset soytarıları’ kelimesinin Başkan Saatcı’ya yakışmadığını ve kullandığı üslubu düzeltmesi gerektiğini belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 6 Aralık’ta Fethiye’den başlayan ilçe kongreleri 1 Şubat’ta Bodrum’da son buldu. İlçe kongrelerini tamamlayan MHP 22 Şubat’taki İl Kongresine hazırlanmaya başladı. İlçe Başkanı Cengiz Çay İlçe kongrelerini değerlendirerek şu açıklamayı yaptı: “Çok demokratik ve seviyeli bir kongre süreci yaşadık. 22 Şubat’ta da Muğla İl Kongremizi yapacağız. 21 Mart’ta da büyük kongremizi yapacağız. Kongreler bayramdır. Bizde bayramlarımızı büyük coşkuyla gerçekleştiriyoruz” dedi.

MHP ilçe başkanı Cengiz Çay, daha sonra Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın üslubunu eleştirdi. Kanal F ekranlarında geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Behçet Saatcı’nın ‘siyaset soytarıları kelimesinin altını doldurun’ cümlesine tepki gösterdi. Altını dolduruyoruz diyerek açıklamasına devam eden Çay, şunları söyledi: “Satır aralarında söylemiş oldukları ve bir siyasetçi olarak özellikle beni ve benim camiamı üzdü. CHP ve AKP’den aday adayı olmam, aday olurum diyor. Burada şunu belirtmek gerekiyor. Kime teklifler gidiyor? MHP’de yıllarca siyaset yapan biri olarak bana böyle bir teklifte hiç kimse gelmedi, gelemez de. Burada kullandığı siyaset soytarıları kelimesi sayın Saatcı’ya hiç yakışmamıştır”

Saatcı’nın söylemiş olduğu sözleri aday adayı olacak herkesi bağlayacağını belirten Çay; “Bana yapılan teklifler siyaset soytarılarına yapılsa bunlar takla atarlar. Takla atmakla kalmazlar en kıymetli şeylerini bonus olarak verirler. Söylemiş olduğu bu sözler çok ağırdır. Belki siyaset soytarısı demesini kaldırabilirsin ama bizim en kıymetli varlığımız nedir? Bayrağımız, vatanımız, devletimiz ve namusumuz. Namusumuz bizim ailemizdir. Eğer kastettiği buysa yazıktır, günahtır.Fethiye’nin il olma konusunda bizim karşı olmamız mümkün değildir. Zira 57. Hükümet zamanında da MHP’nin Fethiye’nin il olması konusunda ciddi çalışmaları vardı. Ama o zamanlardaki belediye başkanımız bizim dik duruşumuzun ardında bir dik duruş sergileyemedi. Fethiye’nin Düzce’yle beraber il olmasına engel oldu” dedi.

Bu haber toplam 150 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.