Carettalar için yardım kokteyli

Türkiye'ye ilk defa 1975 yılında Dalyan Ekincik Koyu'na teknesiyle gelen İngiliz vatandaşı June Haimoff daha sonra tatilini geçirmek için bölgeye sürekli gelmeye başladı.Haimoff, 1986'da Dalyan'a gelerek İztuzu Plajı'na yaptığı...

Carettalar için yardım kokteyli

Türkiye'ye ilk defa 1975 yılında Dalyan Ekincik Koyu'na teknesiyle gelen İngiliz vatandaşı June Haimoff daha sonra tatilini geçirmek için bölgeye sürekli gelmeye başladı.

Haimoff, 1986'da Dalyan'a gelerek İztuzu Plajı'na yaptığı bir barakada ve teknesinde yaşamaya başladı. Haimoff, bu dönemde yumurtlamak için bölgeye gelen nesli tükenmeye yüz tutmuş Caretta Caretta deniz kaplumbağalarını gözlemledi. Haimoff, İztuzu sahiline nasıl, ne zaman geldikleri, yumurtlama üreme ve Akdeniz'e geri dönüşleri hakkında bilgi edindi.

Dalyan halkı tarafından 'Kaptan June' olarak hitap ettiği Haimoff, Köyceğiz Gölü-Dalyan ve çevresinde doğa bekçiliğini sürdürmekte ve bölgedeki doğal dengeleri tehlikeye atan yapılaşmalara engel olmaya çalışmakta. Çalışmalarını Toparlar beldesinin sınırları içinde bulunan günlük ağaçlarının kurtarılması üzerinde yoğunlaştırdı. Dalyan Belediyesi tarafından evinin bulunduğu sokağa ismi verilen June Haimoff, 2009'da Türk vatandaşlığına geçti. Kaptan June Deniz Kaplumbağalarını Koruma Vakfı (Kaplumbağa Vakfı) kurdu.

Haimoff, Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth tarafından 2011 yılında Britanya Onur Listesinde yer aldı. Kaptan June, İngiltere Kraliyet ailesinin nişanını İngiltere'de 11 Mayıs 2011yılında düzenlenen tören ile Prens Charles tarafından nişan takıldı. Ayrıca Kaptan June'un kurduğu Caretta Vakfına İngiltere Kraliyeti 10 bin TL bağışta bulundu.

Kaptan June kurduğu caretta vakfı adına Dalyan'da carettalar yararına kokteyl düzenledi. Düzenlenen kokteyle vakfın yurt dışında bulunan üyeleri de katıldı. Kokteylde açık arttırma usulü tablolar satıldı. Satılan tabloların geliri carettalar üremeleri ve tedavileri için harcanacak. Kaptan June, "Ben hayatımın geri kalanını carettara adadım. Buraya geldiğiniz için hepinizi teşekkür ederim" dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.