Çaresiz babanın feryadı: Çocuğuma yardım eli uzatın

Fethiye’de yaşayan Tatar ailesi tıpkı Yeşilçam filmlerindeki gibi adeta bir dram yaşıyor. Dertli baba Tuncay Tatar, bir yandan gözleri önünde minik kızının eriyip yok olmasını seyretmek zorunda kalıyor bir yandan da onu sağlıklı...

Çaresiz babanın feryadı:  Çocuğuma yardım eli uzatın

Fethiye’de yaşayan Tatar ailesi tıpkı Yeşilçam filmlerindeki gibi adeta bir dram yaşıyor. Dertli baba Tuncay Tatar, bir yandan gözleri önünde minik kızının eriyip yok olmasını seyretmek zorunda kalıyor bir yandan da onu sağlıklı bir çocuk yapabilmek için adeta iğne ile kuyu kazıyor, kuruş kuruş para biriktiriyor.

Karaciğer rahatlığı bulunun minik Satı’nın sağlığına kavuşarak akranları gibi koşup oynayabilmesi ve okula gidebilmesi için organ nakli gerekiyor. Tuncay Tatar, eşinden gerçekleşecek olan nakil için ise gerekli olan 20 bin TL’nin yarısı devlet tarafından karşılanırken, geri kalan bölümünü ise ayakkabı boyacılığı yaparak yemiyor içmiyor kuruş kuruş biriktirmeye çalışıyor.

Adana'dan yaklaşık bir yıl önce Fethiye’ye gelen Atar Ailesi, ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlamaya çalışırken, karaciğer rahatsızlığı olan 3 yaşındaki kızının tedavisini de yaptırmaya çalışıyor.

25 yaşındaki ayakkabı boyacısı Tuncay Atar, 3 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki kızı Satı Atar’ın karaciğer rahatsızlığı nedeniyle Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gidip geliyor. Eşi Behri Atar’ın kızına karaciğer nakli için yaklaşık 20 Bin TL’ye ihtiyaç olduğu, bunun yüzde 50’sinin devletin karşılayacağını söyleyen Tuncay Atar, “Ayakkabı boyayarak bu nakli yaptırmam mümkün değil. İlgililerden ve hayırseverlerden destek bekliyorum” dedi.

Çaresizlik içinde yardım feryadı veren dertli baba Tuncay Tatar, “ minik yavrumuz gözlerimizin önünde eriyip yok oluyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Kızımın sağlığına kavuşması için gerekli olan nakil masraflarının yarısını devletimiz karşılıyor. Ama geri kalan 10 bin TL’yi temin edebilmem için uzun yıllar çalışmam ayakkabı boyacılığı yaparak kazandığım ile biriktirmem gerekiyor. O zamana da kadar çocuğumu kaybedeceğim. Kızımın iyileşmesi için gerekli desteği vermeye hazırım. Son çare olarak hayırsever kişi ve kurumlardan yardım bekliyorum. Ne olur çocuğuma yardım eli uzatılsın” diye konuşarak çaresizliğini ortaya koydu ve yardım elini beklemeya başladı.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.