ÇANAKKALE TIRI MUĞLA'DA

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kapsamında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile oluşturulan Çanakkale Tır’ı Muğla’da ziyarete açıldı.Çanakkale Savaşının hatıraları Mobil Müze ile Muğla’da...

ÇANAKKALE TIRI MUĞLA'DA

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı kapsamında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile oluşturulan Çanakkale Tır’ı Muğla’da ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşının hatıraları Mobil Müze ile Muğla’da ziyarete açıldı. Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı nedeniyle Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün katkıları ile oluşturulan ‘Çanakkale 1915 Müzesi’ Muğla’nın Menteşe ilçesinde bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

Çanakkaleli koleksiyoncu ve tarihçi Ahmet Uslu'nun düzenlediği Çanakkale Savaşının hatıraları ile donatılan 'Çanakkale 1915 Müzesi' özel donanımlı Tırı Anadolu'yu karış karış dolaşıyor. Denizli’den sonra Muğla’ya gelen mobil müze, kent merkezi Cumhuriyet Meydanında ziyarete açıldı. Basın yayın Enformasyon Muğla Şube Müdürü Erol Kütahyalı, “Çanakkale zaferinin 100. Yıl etkinliği dolayısı ile Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu Çanakkale gezici müze tırı bir hafta boyunca Muğla’mızda sergiye açılacak. Gezici müzemizin içerisinde Çanakkale’de yaşanan olayları anımsatan silah, mühimmat, sargı bezleri, o zaman yaşananları bize yaşatacak bir nebzede olsa hissettirecek dokümanlar bulunmaktadır. Bir hafta boyunca tüm halkımız ücretsiz olarak bu tırı gezebilir. Tamamen halkımıza yönelik bir çalışma. Gece, gündüz buraya gelerek, Çanakkale savaşında ne yaşandı, nasıl yaşandı, hepimizin bir parçası olan o bölgeyi gerek müze gerekse o anın yaşayabilecek hikâyelerinde bulunduğu bu müze tamamen gezilmeye değer. Çanakkale’de görmek istediğiniz her şey burada var” dedi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.