Çanakkale Şehitleri Yatağan’da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Yatağan’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.Yatağan ilçesindeki anma programı, 18 Mart Pazar günü Kuvay-i Milliye Parkı’nda düzenlenen çelenk...

Çanakkale Şehitleri Yatağan’da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Yatağan’da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Yatağan ilçesindeki anma programı, 18 Mart Pazar günü Kuvay-i Milliye Parkı’nda düzenlenen çelenk töreniyle başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla süren tören, günün anlam ve önemini belirtir konuşmanın Yatağan Cumhuriyet Orta Okulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yudum Özdemir, tarafından yapılmasıyla sona erdi. Buradaki törene, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Garnizon Komutanı Hava Tabip Binbaşı Serkan Sorkaç, Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Emre, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Törenler, Pazartesi günü Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Toplantı Salonunda gerçekleştirilen salon programıyla sürdü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Yatağan Cumhuriyet Orta Okulu müdürü Gökbörü Aslan Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından, Yatağan Şehitleriyle ilgili Slâyt sunuldu. Yatağan Cumhuriyet Orta Okulu öğrencileri tarafından “Çanakkale Destanı” adlı oratoryo sahnelendi.

Tören, 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.