Can Yücel’in mezar taşı yenilendi

Datça ilçesinde bulunan Şair ve Edebiyatçı Can Yücel’in parçalanan mezarının başında bulunan kaide yeniden yapılarak, törenle yerine kondu.2011 yılında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘Mezar başında içki...

Can Yücel’in mezar taşı yenilendi

Datça ilçesinde bulunan Şair ve Edebiyatçı Can Yücel’in parçalanan mezarının başında bulunan kaide yeniden yapılarak, törenle yerine kondu.

2011 yılında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ‘Mezar başında içki içilip mezarın kaidesinde bulunan oluktan aşağıya içki dökülüyor’ gerekçesiyle parçalanan mezarın kaidesinde bulunan içinde cenin figürü bulunan ayrıca suların akması amacını güden oluk figürünün parçalanması neticesi tahrip olmuştu.

Mezarı yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy ve asistanları parçalanan mezar kaidesini aslına uygun olarak yeniden yaptılar ve bugün Datça belediye başkanı Şener Tokcan mezar kaidesini yapan Mehmet Aksoy, Can Yücel’in kızı Su Yücel ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kaide açıldı.

Açılışta konuşan Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, mezarın parçalanmasının insanlık dışı bir olay olduğunu belirterek, “Biz bu mezarı yapmak için Can Yücel’in eşi hanımefendiye müracaat ettik. Ancak o bu mezarı parçalayanların bulunup adalet önüne çıkarılması gerektiğini belirtip izin vermedi. Bu kaideyi yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy’un girişimleri sonuç verdi ve 3 yıl sonra mezarın kaidesi yeniden yapılarak bugün ait olduğu yere kondu. Bundan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kaideyi yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy da, “Ben bu mezar taşlarını yaparken çok düşündüm. Benim için mezarlıklar ölüm ile yaşamın barıştığı yerlerdir. Buraya gelen insanlar eski yaşamlarından eski hırslarından arınmışlardır burada hayata artık daha barışçıl bakarlar kibirli değillerdir. Yaptıkları iyi şeyler akıllarına gelir. Burada kötülüklerle yüzleşirler onun için mezar taşları çok önemlidir” diye konuştu.

Can Yücel’in kızı Su Yücel ise, şöyle konuştu: “Babamı burada iki kere gömüyoruz. Kolay değil; babayı iki kere gömmek. Can taşının önünde olmak. Babamın mezarını karanlıkta kırdılar ancak şu mezarın önünde yazan yazıyı göremediler. Burada ‘Ne Kadar Yalansız Yaşarsak O Kadar İyi’ yazıyor. Bunu yıkamadılar; bilemediler ki tekrar yaparız. Biz bu işi bunu anlayamadılar” dedi.

Su Yücel’in annesinin heykeltıraş Mehmet Aksoy için yazdığı bir şiiri okumasının ardından mezar kaidesinin açılışı Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan tarafından yapıldı.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.