Camuzcuoğlu’nun oğlu Kos’ta tutuklu

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Dalaman Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Camuzoğlu’nun oğlu Kaan Camuzoğlu bir haftadır Kos Adası’nda tutuklu bulunuyor. Yunan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından Turgutreis Çatalada...

Camuzcuoğlu’nun oğlu Kos’ta tutuklu

30 Mart Yerel Seçimlerinde AK Parti’nin Dalaman Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Camuzoğlu’nun oğlu Kaan Camuzoğlu bir haftadır Kos Adası’nda tutuklu bulunuyor. Yunan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından Turgutreis Çatalada açıklarında gözaltına alınan Kaan Camuzoğlu’nun babası Süleyman Camuzoğlu, oğlunun hayatından endişe duyduğunu söyledi.

28 Mayıs’ta Bodrum Turgutreis Mahallesi Çatalada açıklarında balık avlayan biri kadın 4 kişinin bulunduğu 10 metrelik Zodiak bot, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş açılması sonrası hasar görmüştü. Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınan tekne sahibi Kaan Camuzcuoğlu’nun yaklaşık 10 gündür Kos Adası'nda tutuklu olduğunu anlatan babası, oğlunun hayatından endişe duyduğunu söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı olan Süleyman Camuzcuoğlu, Kos Adası'ndan ve Bodrum’dan iki avukatın konuyu takip ettiğini söylerken, “Oğlum ile birlikte Doğan Coşkun, Murat Bıçak ve bir bayan arkadaşı Çatalada açıklarında balık avlanırken Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Türk sularındayken sorgusuz sualsiz ateş açılmış. Türk karasularında olmasına rağmen açılan ateş sonrası ABD bayraklı 10 metrelik Zodiak teknenin motorlarından birisi parçalanmış, tekne büyük hasar görmüş. Teknede bulunan 4 kişi gözaltına alınarak Kos Adası'na götürüld. Burada oğlum tutuklandı. Diğer 3 kişi serbest bırakılmış. Oğlumun tekne sahibi olduğu için tutuklandığı açıklandı. Açılan ateş sonrası 4 kişi ölebilirdi. Geçen 10 günlük süreçte oğlumdan haber alamadım. Teknesi de karaya çekilmiş. Türk yetkili makamlarından oğlumun durumu ile ilgili yardım istedim. Oğlumun hayatından endişe duymaya başladım” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, konuyu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na bildirdiğini söyledi. Boğa, “Yunanistan’ın Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alınan ve Kos Adası'nda mahkemece tutuklanan Kaan Camuzcuoğlu’nun durumunu Atina ile görüştüm. Sonuç alamayınca Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile görüşme yaptım. Son olarak Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na da bu konu hakkında bilgi verdim. Türk karasularında avlanan Türk vatandaşlarına ateş açılması ve bunlardan tekne kaptanının tutuklanmasının Türk-Yunan ilişkilerini zedelememesi için ikili görüşmeler başladı. Yunanistan’ın Ankara büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı ve kendisine konu hakkında bilgi verildi. Büyükelçi konu hakkında bilgisi olmadığını, Atina ile konuyu paylaşacağını söylemiş. Şu anda yeni bir gelişme yaşanmadı. Yunan makamları tarafından, ABD bayraklı bir Türk teknesine ateş açılması ve tekne sahibinin tutuklanması konusunda ikna edici bir gerekçe sunulması gerekirdi. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.