Cami var imam var, cemaat dışarıda namaz kılıyor

Fethiye’nin Babataşı Mahallesi’ndeki iki minareli bir caminin imamı var, merkezi sistem ezan okunuyor. Cemaat camiye namaz kılmaya geliyor fakat namazlar açık havada kılınıyor. Bunun sebebi olarak Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği...

Cami var imam var, cemaat dışarıda namaz kılıyor

Fethiye’nin Babataşı Mahallesi’ndeki iki minareli bir caminin imamı var, merkezi sistem ezan okunuyor. Cemaat camiye namaz kılmaya geliyor fakat namazlar açık havada kılınıyor. Bunun sebebi olarak Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı gösterildi. Dernek başkanı camiyi kilitleyip anahtarı alınca imam ve cemaatın dışarıda namaz kılmak zorunda kaldığı belirtildi.

Fethiye’nin Babataşı Mahallesi’nde 2007 yılında Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin koordinesinde yaptırılan ve 2009 yılında ibadete açılan Rıdvan Camii’ne Fethiye Müftülüğü 2011 yılında kadrolu imam atadı. Müftülük merkezi sistemle tüm camilerde ezan okuturken, Babataşı Camii’nde de ezan okununca mahalle sakinleri ibadet için Rıdvan Camii’ne koştu. İki günden bu yana camiye gelen İmam Ömer Faruk Yöntem de kapısı kilitli olduğu için camiye giremiyor. Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı cami giriş kapısı ve diğer yerlerde çevre düzenlemesi çalışması başlatınca cami kapılarını kilitletince imam ve cemaat dışarıda kaldı. İmam Ömer Faruk Yöntem ve cemaat camiden ezan sesi duyulunca camiye gelmelerine rağmen kapısı kilitli olduğu için içeriye giremedi. Vatandaşlar evlerinden getirdikleri kilim ve seccadeleri caminin karşısında açık alana sererek, İmam Ömer Faruk Yöntem eşliğinde ibadetlerini yapmayı sürdürdü.

Caminin İmam Hatibi Ömer Faruk Yöntem, “Cemaatin istediği ve camiye geldiği süre içersinde açık havada da olsa namaz kıldırmayı sürdüreceğim. Dünden bu yana içeride namaz kılamıyoruz. Yine cami kilitli olduğu için camiye giremedik” dedi.

Cami cemaatinden 83 yaşındaki Sami Çiçek, dört yıldır ibadet yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: "Derneğin başkanı Günaydın Aydın, camiyi kilitlemiş. Kime neden kızdığını bilmiyoruz. Cami var, ezan okundu, imam hazır ama namaz kılamıyoruz. Caminin girişinin hali çok kötü. Yetkililerden camimizde ibadet yapılabilmesi için caminin açtırılmasını istiyoruz.”

Üzeyir Altınkaynak, Fevzi Ünlü, Remzi Karakaya, Osman Kandönmez, Asım Yıldırım ve Yaşar Karagöz isimli cami cemaati de, "Dernek Başkanı, imam dahil bizlerin camiye girmemesi için bir sebep göstermeden camiyi ibadete kapattı. Dernek Başkanı, her şeyi kendi yapmak istiyor. Biz de vakit namazını açık havada kıldık. Yetkililerden sorunun çözümlenmesini istiyoruz” dediler.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.