Büyükelçi’den Harmandar’a ziyaret

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski , Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamında ziyaret etti.  Makedonya Büyükelçisi Taskovski ile Rektör Harmandar’ın yaptığı...

Büyükelçi’den Harmandar’a ziyaret

Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski , Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar’ı makamında ziyaret etti.  Makedonya Büyükelçisi Taskovski ile Rektör Harmandar’ın yaptığı görüşmede iki kurum arasında yapılması düşünülen olası işbirliği projeleri görüşüldü.

Yapmış oldukları ziyaretten ötürü Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçisi Taskovaski’ye memnuniyetlerini dilen getiren Harmandar, “Kurumlarımız arasında birden fazla konu başlığında karşılıklı işbirliğine gidebileceğimize inanmaktayım. Bu konuda ileriye dönük işbirliğini faaliyete geçirebilmek amacıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin tanıtımını yapmak üzere, bayrak ve üniversite tanıtım kataloglarını içeren bir pano oluşturulması ve Makedonya’daki liselere üniversitemiz tanıtım broşürü, poster ve kılavuzların dağıtımının sağlanması konusunda Makedonya Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteğini bekliyoruz. Ayrıca, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 10-12 Nisan 2013 tarihleri arasında Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenecek olan  ‘Days of Education and Career 2013’ isimli fuara katılacaktır. Fuara Büyükelçiliğin de destek ve katılımlarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan görüşmelerde, Makedonya’da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı(YÖS) yapmayı da talep ettiklerini söyleyen Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Büyükelçinin bu konuda her türlü desteği vereceklerini hatta Atatürk’ün memleketi olan Manastır’dan başlayarak bu işbirliğini yapacaklarını taahhüt ettiklerini belirtti.

Ayrıca, ülkemiz ile tüm dünyadaki üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi programı olan ve Üniversitemiz bünyesinde bir dahaki eğitim-öğretim sürecinde faaliyete geçecek Mevlâna Değişim Programı kapsamında iki ülke arasında akademik işbirliğinin geliştirilmesi ve bu konuyla ilgili protokollerin imzalanması gündeme geldi.

İki kurum arasında gerçekleştirilmesi düşünülen önemli işbirliği projelerinin görüşüldüğü ziyaret sonunda Rektör Harmandar tarafından, Büyükelçi Taskovski’ye teşekkür plaketi ile üniversite ve şehrimizi tanıtan hediyeler takdim edildi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.