Bülbüloğlu gelişmeleri değerlendirdi

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, son dönemlerde başta İstanbul Taksim Gezi Parkı olayları olmak üzere ülke genelindeki gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirirken, bu gelişmelerin Muğla...

Bülbüloğlu gelişmeleri değerlendirdi

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, son dönemlerde başta İstanbul Taksim Gezi Parkı olayları olmak üzere ülke genelindeki gelişmelerin turizme olan etkilerini değerlendirirken, bu gelişmelerin Muğla turizmini etkilemediğini ancak önümüzdeki süreçte olayların olumsuz yansımalarının olabileceği uyarısında bulundu.

Bülbüloğlu yaptığı açıklamada; “Fuar fuar gezerek tanıtım yapmanın yanı sıra esas etkili olan yöntem; ilgili tur operatörleri temsilcilerine ve pazarın etkin firmalarına Yerinde yapılan bire bir tanıtımdır.

Bu itibarla Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ile güzel bir iletişim halindeyiz. Bunun ilk adımında 15 Mayıs 2012 tarihinde İngiltere’nin Manchester kentinde yapılan Muğla tanıtımı ile ilgili ROADSHOW’a GETOB'u temsilen Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Korhan Kelebek'in katılmış ve bölgemizin tanıtımı için ilgililerle görüşmelerde bulunmuştur.

Bölge Turizmcileri olarak bu çalışmadan gelecek güzel sonuçları beklerken Gezi Parkı olayları nedeniyle yaşanan sıkıntılı süreçte özellikle dış basında yer alan haberlerin yansımaları Ülke adına maalesef pek olumlu olmadı.

Gezi Parkı olayları ilk etapta bölgemiz turizmini pek etkilemese de önümüzdeki süreçte etkilerini hissettireceği gerçeğiyle karşı karşıya kalacağımız ortadadır.

Ülkemiz turizmine olumsuz yansımaları olduğundan bahisle Turizm Bakanlığı ile Konaklama Sektörü olarak bu olumsuz görüntüyü temizlemek için Yerinde Tanıtım ve Bilgilendirme atağına geçiliyor.”dedi.

Bakanlık yetkilileri ile bir araya gelindi

Gelişmeler ile ilgili olarak ilgili bakanlığın yetkilileri ile bir araya gelindiğini bildiren Bülbüloğlu; “Bu konuda Bilgi alışverişinde bulunmak üzere geçtiğimiz Salı günü Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer Çelik‘in başkanlığında, Bakanlık Müsteşarı Sayın Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Sayın İrfan Önal ve TÜROFED’e bağlı 12 Bölgenin Başkanları olarak bir araya geldik. İlk ele alınan konu Gezi Parkı Olayları nedeniyle yaşadığımız sıkıntılı durum oldu.

Olayların sadece basından takip edilmesi bir takım yanlış anlaşılmaları da beraberinde getiriyor. Dış basında sergilenen ve Ülkemizin Turizmde imaj kaybına neden olan olumsuzlukların etkilerini silmek için Ülkemize ve Bölgemize Turist gönderen Tur Operatörleri yetkililerine ve Seyahat Acentelerine yönelik bilgilendirme ve Yerinde Tanıtım çalışmalarına başlanıyor.

Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Toplantı sırasında İlgili birimlere talimatlarını verdi, ilk etapta Çarşamba günü İngiltere’ye gidiliyor. GETOB adına Yön. Kur. Bşk. Yardımcımız Rıza Ersoy bölgemizle ilgili tanıtım yapmak üzere Çalışma heyetinde yer alıyor. Daha sonra farklı Ülkelerde de benzer çalışmalar yapılacak.

İşin bir güzel tarafı da bundan böyle Kültür ve Turizm Bakanlığın yapacağı tüm tanıtım çalışmalarında Sektörden de temsilciler bulunacağıdır. Bölgemizi, bu bölgede Turizm işletmeciliği yapanlardan yani bizlerden daha iyi kimse bilemez. Bu nedenle birebir yapılacak bilgilendirme ve yerinde tanıtım çalışmalarına her türlü desteği vermekteyiz”. Diye konuştu.

HABER: Türker Çermik

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.