Bozüyük restorasyon çalışmaları başlıyor

Bozüyük Belde Belediyesi “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında 100 yıllık sivil mimari örneği, 13 işyeri ve meskenin tescilli olduğu alanda restorasyon çalışmalarına başlanıyor.Bozüyük Belde Belediyesi tarafından...

Bozüyük restorasyon çalışmaları başlıyor

Bozüyük Belde Belediyesi “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında 100 yıllık sivil mimari örneği, 13 işyeri ve meskenin tescilli olduğu alanda restorasyon çalışmalarına başlanıyor.

Bozüyük Belde Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlanan ve birinci etap çalışmaları tamamlanan “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında belde meydanında bulunan işyeri ve meskenlerde restorasyon çalışmalarına başlanıyor. Muğla Valisi M. Hakan Güvençer tarafından Kültür Katkı Fonu’ndan bütçeye aktarılan 469 bin TL ödenekle ihaleye çıkartılan proje 390 bin TL bedelle ihale edildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Bozüyük Belde Belediye Başkanı Yaşar Gencel, “Beldemizde kentsel SİT Alanı içerisinde yer alan 13 mesken ve işyerimizin röleve çalışmalarını tamamlamıştık. Belediyemiz tarafından hazırlanan “Sokak Sağlıklaştırma Projesi” kapsamında hazırlanan proje için gerekli ödenek Sayın Valimizin girişimleri sonucunda hayat buldu. Bu yapılar beldemizde sivil mimari örneğini temsil eden ve yaklaşık 100 yıllık bir geçmişe sahip değerlerimizdir. Bu bölgedeki restorasyon çalışmalarının da tamamlanmasının ardından beldemiz tam anlamıyla kültür turizminin temsilcisi olmaya hak kazanacaktır. Emeği geçenlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.