Bozacı’dan Arınç’a tepki

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Meclis Genel Kurulu sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, CHP’li kadın milletvekili Aylin Nazlıaka’ya yönelik olarak “ Evli ve çocuklu bir kadın böyle...

Bozacı’dan Arınç’a tepki

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Meclis Genel Kurulu sırasında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, CHP’li kadın milletvekili Aylin Nazlıaka’ya yönelik olarak “ Evli ve çocuklu bir kadın böyle konuşamaz. Utandım” şeklindeki konuşmasına sert tepki gösterdi.

CHP Muğla Merkez İlçe binasında ilçe başkanı, belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ve partili kadınların katılımı ile düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Bülent Arınç ve AK Parti zihniyetini protesto ediyoruz. Kadınlığımızla değil kişiliğimizle meclisteyiz. Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğruna bir nesne gibi gören zihniyet, meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı” dedi.

“Her gün kadına yönelik şiddet ve öldürme olaylarının arttığı, çocuk gelinlerin çoğaldığı AK Parti iktidarında, kadın milletvekillimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi meclis çatısı altında bir başka şiddet biçimine dönüşüyor” diyen Bozacı, Arınç’a seslenerek şöyle konuştu:

“Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa cinayetlerden, tecavüzlerden, kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı. Evet utanmalısınız. Evet yüzünüz de kızarmalı. Utancınız kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı. Utandığınızı ifade ederken söylediğiniz sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile değilsiniz. Kullandığınız dil ve cinsiyetçi söyleminiz ile bu utancı arttırıyorsunuz.

Yüce Meclis çatısı altında çözüm bulunması gereken sorunlara yanıt arayacağınıza konuyu gene kadın bedenine getiriyorsunuz. Konuşulman konu bütçe ile ilgili değil mi? Söyleyecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi kadın, beden, organ, cinsiyet gibi vurgular ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz. Soruyoruz, Yüce Meclisin cinsiyeti var mıdır? Size ne milletvekilimizin evli ve çocuklu olmasından? Tavrınızı ve bu tavıra neden olan zihniyetinizi ülke kadınları adına şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

CHP Kadın Kolları olarak milletvekilimiz Aylin Nazlıaka ile onur duyuyoruz. Geleceğe dair umudumuz, birbirimize duyduğumuz güven ve başaracağımıza dair inanç ile milletvekilimizin yanındayız.”

Bu haber toplam 115 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.