Boğalar Bayır Arenası’na çıktı

Bayır Belediyesi’nin himayesinde düzenlenen Bayır Mermercilik Festivali ve Boğa Güreşleri’nin 14’üncüsü gerçekleştirildi. Etkinliklere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük bir katılım oldu.Bayır Belediyesi tarafından...

Boğalar Bayır Arenası’na çıktı

Bayır Belediyesi’nin himayesinde düzenlenen Bayır Mermercilik Festivali ve Boğa Güreşleri’nin 14’üncüsü gerçekleştirildi. Etkinliklere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi büyük bir katılım oldu.

Bayır Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen Mermercilik ve Boğa Güreşi Festivalleri renkli görüntülere sahne oldu. 17 Ağustos Cumartesi akşamı gerçekleştirilen konser programı büyük ilgi çekerken, Pazar günü düzenlenen boğa güreşleri birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu. 

Festival kapsamında düzenlenen konserde Hüseyin Turan, Popstar Belgin, Ahmet Erarslan, Komedi Dans Üçlüsü ve Ölüdenizli Yarenler Grubu sahne alırken, ünlü sanatçı Hüseyin Turan seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla gecenin ilerleyen saatlerine kadar sahnede kaldı.

Güreşler yine büyük ilgi gördü

Boğa güreşleri bakımından Ege'nin Kırkpınarı olarak bilinen Bayır Arenası'nda gerçekleştirilen boğa güreşleri ise yoğun ilgi gördü. Aydın, Muğla çeşitli yörelerden gelen pehlivan boğalar kıran kırana güreşirken, güreşleri kazanan boğalar adeta sahiplerini zengin etti. Centilmenlik güreşleri Cumhur ve Baron, Belediye Başkanlığı güreşleri Derviş Özgür ve Kurt Dereli, Ağalık Güreşleri Arafat ve Devran adlı boğalar arasında yapılırken, Baş güreşinde Ateş Dağlı ve Katliam arenada kıran kırana güreşti. Güreşlerde Baş Boğasına 4 bin, başaltı boğasına 2 bin, Büyükorta Boğası'na bin 500, Küçükorta Boğası'na bin 200 Tl ödül verilirken güreşler birbirinden çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Güreşler sonrası açıklamalarda bulunan Bayır Belediye Başkanı Cumhur Çoban; “Geleneksel hale getirdiğimiz Mermercilik ve Boğa Güreşleri Festivalleri’nin 14.’sünde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Muğla’nın ticaret merkezi olan Bayır, Ege Bölgesi’nin en büyük Boğa güreşlerine ev sahipliği yapıyor. Muğla ve Aydın’ın en meşhur boğalarını bir araya getiren festivallerimize gösterilen yoğun ilgi nedeniyle duyduğumuz memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Festivallerin ilk gününde düzenlenen konser programına da yoğun katılım oldu. Çevre belediye başkanlarımız ve dostlarımız bizleri yalnız bırakmadı.

Boğa güreşlerimiz ise düğün sezonuna rağmen büyük ilgi çekti” dedi.

Başkan Çoban, meclis üyelerine ve sosyal faaliyetlere destek veren işadamlarına teşekkür etti.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.