Bodrum’un çöpüne çözüm aranıyor

Vahşi depolama yönteminde sınırlarını zorlayan Bodrum Çöplüğü alarm veriyor.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un bir süre önce Bodrum Belediyesi dışında merkezi kullanan beş belediyeye yazı göndererek destek vermemeleri...

Bodrum’un çöpüne çözüm aranıyor

Vahşi depolama yönteminde sınırlarını zorlayan Bodrum Çöplüğü alarm veriyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un bir süre önce Bodrum Belediyesi dışında merkezi kullanan beş belediyeye yazı göndererek destek vermemeleri halinde merkezi kullanamayacaklarını bildirmeleri üzerine bugün Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve Göl-Türkbükü Belediye Başkan Vekili Mehmet Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 45 dakika süren toplantının ardından bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Diğer belde belediye başkanı arkadaşlarla bu sorunun çözümleneceğine zaten inancım tamdı. Bu coğrafyanın üst kimliği Bodrum’dur ve bu kimliği Bodrum Belediyesi olarak biz temsil ediyoruz. Yıllardır Bodrum Çöplüğü diğer beldeler tarafından da kullanıldı, ancak artık sınırlarını zorlar hale geldi. Belde belediyeleri başkan arkadaşlarımın da dikkatlerini çekmek ve bu sorunun üzerine gitmelerini sağlamak istedik. Asıl sorun mevcut Katı Atık Merkezi projesine ivme kazandırarak çöp konusunu Bodrum’dan uzaklaştırmak ve teknolojik bir tesiste ayrıştırarak eritmektir. Yoksa yarımadamızın farklı yerlerinde farklı çöplükler oluşmasını asla arzu etmeyiz ve buna izin vermeyiz. Gönderdiğimiz yazı sonrasında bugün başkan arkadaşlar ziyaretime geldiler ve geçici bir çözüm için uzlaşmaya vardık. Ancak esas çözüm şu anda valiliğimizin kontrolünde bulunan ve ihaleleri sürekli iptal olan Katı Atık Merkezi projemizdir. Bu projelerin takibinde Bodrum Belediyesi olarak lider rolümüzü oynayacağız. Ancak herkes Bodrum için elini taşın altına kayacak, bir an önce vahşi depolamaya son vereceğiz.”dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.