Bodrum’da, Girit Mübadilleri anlatıldı

Bodrum'da Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (TAKSAD) tarafından 'Girit Mübadilleri' konulu konferansın ikincisi düzenlendi.Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Girit’ten...

Bodrum’da, Girit Mübadilleri anlatıldı

Bodrum'da Turgut Reis Tarih Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (TAKSAD) tarafından 'Girit Mübadilleri' konulu konferansın ikincisi düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Hakan Aykan Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, Girit’ten gelen araştırmacı Doktor Eleni Psaradaki, Anadolu’dan Girit’e göç edenleri anlattı. Konferansa çok sayıda ilgili katılarak büyük bir ilgi ile izlediler. Anlatılanlar karşısında zaman zaman duygulu anlar yaşanan konferans ta acıklı göç hikayeleri, alışkanlıklar, geleneklerin devam ettirilmesi, fotoğraf sunumu ile anlatıldı.

Buruk göç hikayesinin sonunda acı dolu günler duygusal müzikler ile mübadillerin teselli bulmaya çalıştıkları ifade edildi. Anadolu’dan göç edenlerin Girit’te yerleştikleri yerleşim yerlerine Anadolu’dan geldikleri kasabalarının isminin önüne “yeni” ibaresi koyarak yaşadıkları anlatıldı.

Konferans sonunda Girit adasından gelen Yunanlı araştırmacı Eleniye çeşitli hediyeler verildi. Konferansı Organize eden YAKSAD başkanı Tarık Eray Çakır Eleni Psarada’ki adlı Giritli araştırmacı ile bu konudaki çalışma ve işbirliğine devam edeceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.