Bodrum’da deniz manzaralı Roma Mezarı

Bodrum ilçesinde, Roma dönemine ait önemli bir kişinin olduğu zannedilen mezarı bulundu.Bodrum gemi yanaşma iskelesinin arkasında bulunan Şalvarağa Tepesinde Roma dönemine ait mezar bulundu. Yol açma çalışmaları sırasında fark...

Bodrum’da deniz manzaralı Roma Mezarı

Bodrum ilçesinde, Roma dönemine ait önemli bir kişinin olduğu zannedilen mezarı bulundu.

Bodrum gemi yanaşma iskelesinin arkasında bulunan Şalvarağa Tepesinde Roma dönemine ait mezar bulundu. Yol açma çalışmaları sırasında fark edilen ve Bodrum Müze Müdürlüğü'ne haber verilen alan koruma altına alındı. İnşaat işçilerinin yol açmak için çalışma yaptıkları esnada mezarı gördükleri belirtildi. Mal sahiplerinin Müze Müdürü Yaşar Yıldız’a haber vermesi ile bölgede çalışmalar başlatıldı. Koruma altına alınan alanda bir ay boyunca arkeoloji uzmanları çalışma yaptı. Çalışma sonucunda 7 metre uzunluğunda, 2,5 metre yüksekliğinde 4 metre genişliğinde mezar odası olduğu ortaya çıktı. Mezar odasında çalışmalara devam eden arkeologlar daha sonra Roma döneminde taçlara takılan altın bir yaprak buldu. 3 cm uzunluğundaki, 1 cm genişliğindeki 2 gram ağırlığı olan altın yaprak parçasının Roma dönemine ait olduğu tespit edildi. Çevresinde başka oda mezarlarının olmaması ise Roma dönemindeki önemli bir kişinin mezarı olduğu tahmin ediliyor. Yüksek bir tepede bulunan deniz manzaralı oda mezar o dönemin zenginlerinden olduğu öğrenildi. Defile avcıları tarafından soyulduğu öğrenilen mezar içerisi iki kapıdan oluşuyor.

Oda mezar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, şöyle konuştu: “Bodrum gemi yanaşma iskelesinin arka tarafında bulunan Şalvar Ağa Tepesinde Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından bir mezar bulundu. Oda mezarın eski Roma dönemine ait olduğu tahmin ediliyor. Bu mezarda altın bir yaprak bulundu. Mezarın daha önce soyulmuş olduğu tahmin ediliyor. Mezarın ise o dönemin önemli bir ismine ait olduğu tahmin ediliyor. Bu mezar çevre düzenlemesi kapsamında bulundu. Ancak yapılacak çalışmalarda yeşil alan içerisinde kalıyor. Müze müdürlüğünce tescil edilecek olan mezar koruma altına alınacak. Bizim için önemli bir tarihi eser. Bu mezardan başka etrafta başka mezar bulunamadı. Oda mezar tescil edilecek"

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.