Bodrum Bale Festivali 12 yaşında

Türkiye’nin ilk bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 19 Temmuz – 06 Ağustos tarihleri arasında 12. kez düzenleniyor.12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali; tarih, kültür ve doğanın aynı potada eridiği turizm...

Bodrum Bale Festivali 12 yaşında

Türkiye’nin ilk bale festivali olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 19 Temmuz – 06 Ağustos tarihleri arasında 12. kez düzenleniyor.

12. Uluslararası Bodrum Bale Festivali; tarih, kültür ve doğanın aynı potada eridiği turizm kenti Bodrum’da, dünyanın sayılı sualtı arkeoloji müzelerinden birine de ev sahipliği yapan tarihi Bodrum Kalesi’nde seyirciyle buluşuyor.

Bodrum Belediyesi’nin desteği, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve DenizBank’ın ana sponsorluğunda seyirciyle buluşacak olan 12.Uluslararası Bodrum Bale Festivali için tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Mehmet Kocair ve Festival Sanat Yönetmeni Zeynep Sunal katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu sene 12.si yapılacak olan Uluslararası Bodrum Bale Festivali 6 tanesinin kendi başkanlığı döneminde yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bodrum’a şöyle bir baktığımızda sanatı ve kültürüyle zengin olan bir bölge olarak görüyoruz. Sanat aynı zamanda sanatçılarla beraber, bir ülkenin ne kadar medeni olduğunun en güzel göstergesidir. Gönül ister ki Türkiye’de en az yüz tane daha Bodrum olsun. Bunun için hep beraber mücadele etmemiz gerektiğine inanıyorum. Sanatla, kültürle, kardeşlikle, birlik ve beraberlikle yeni Bodrumlar yaratmamız lazım bu güzel ülkemizde. Böylece ülkemizin daha güzel gelişeceğine, daha çabuk büyüyeceğine inanıyorum. Biz Bodrum olarak 12 yıldır sizleri ağırlamaktan, bu güzel sanatsal olayları dünyaya duyurmaktan ve izletmekten son derece memnunuz. Özellikle Devlet Opera ve Balesi’ndeki yönetici arkadaşlarıma, Sayın Genel Müdürüme, festivale büyük emeği geçen, sponsor olan Denizbank Genel Müdürüme ve tabii ki sanatçı arkadaşlarıma, Bodrum Belediyesi ekibi arkadaşlarıma, değerli basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Bodrum’u kaliteli bir sanatla dünyaya duyurmak hepimizin en büyük arzusudur ve Devlet Opera ve Balesi buna en büyük desteği veren kuruluşumuz. Onun için yerleri bizde her zaman çok farklıdır. Biz Bodrum olarak maalesef zaman zaman Televole kültürüyle anılıyoruz ki; bu da bizi gerçekten çok üzüyor. Çünkü Bodrum’un gerçeği, tarihi, sanatı, kültürü bu değil. Bodrum’un gerçek tarihi ve sanatı bugün başlatacağımız Uluslararası Bodrum Bale Festivali’dir. Buradan basın mensubu arkadaşlarıma da rica ediyorum; lütfen Bodrum’u gerçek sanatı ve sanatçılarıyla tanıtın. Tabii ki onlarda sanatçılarımız, onlara da değer veriyoruz ama Bodrum’un gerçek yüzünü asla unutmayalım. Çünkü Bodrum, Türkiye’nin dünyaya açılan en modern, en çağdaş, en medeni kentlerinden bir tanesidir. Onun yozlaşması demek; hem Bodrum’umuza hem Türkiye’mize zarar verir. Onun için elimizden geldiği kadar Bodrum olarak birlik ve beraberlik içinde, bu sanatsal etkinliklerin kalitesini hep yükselterek dünyaya ve turizme katkı sağlamak istiyoruz. Bu arada biz Bodrum Belediyesi olarak Sanat ve Kültür Müdürlüğümüzü kurduk ve bunun da başına çok değerli büyüğümüz olan Mehmet Kocair kardeşimizi de koordinatör olarak atadık. Kendisini daha dün atadık, bugün de ilk defa sizlerle beraber. Ona da bu görevi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Bodrum olarak Devlet Opera ve Balesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu güzel etkinliklerin hem Bodrum’umuza hem ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bodrum Belediyesi olarak 2019 yılına kadar arkanızda olduğumuzu bir kez daha belirteyim. Bu arada bilindiği gibi Kuzey Hendeğimizi de yeniledik ve orada gerçekten güzel bir sanat alanı yarattık. Bize bu alanda en büyük desteği Doğuş Grubu verdi. Bodrum Belediye Başkanı olarak kendilerine de burada teşekkür ediyorum."

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.