Bisikletçiler Gürün’ü ziyaret etti

Enverçevko-Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği(Enverçevko) üyeleri Adnan Cangır, Mustafa Ezeroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman...

Bisikletçiler Gürün’ü ziyaret etti

Enverçevko-Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği(Enverçevko) üyeleri Adnan Cangır, Mustafa Ezeroğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret etti.

Moveweek(Avrupa Hareket Haftası ) ve Muğla’nın potansiyel Eurovelo rotaları tanıtım turu hakkında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret eden Eurovelo Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ve Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği üyeleri projenin Muğla’nın tanıtımı için çok yararlı olacağını söylediler. Enverçevko Ulusal Eurovelo Koordinatörlüğü Avrupa Komisyonu projeleri olan Eurovelo ve Moveweek projelerinin Muğla merkezli Ulusal Koordinasyonu bakımından gelinen aşamaları anlatan dernek üyeleri Başkan Gürün ile fikir alışverişinde bulundular.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 29 Eylül-5 Ekim 2014 tarihleri arasında uluslararası düzeyde etkinliklerle kutlanan Avrupa Hareket Haftası’nın (Moveweek) bisiklet severler için ve bisikletlerin geçeceği güzergahların tanıtımı açısından önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Başkan Gürün; “Muğla’da il genelinde bisiklete ve bisiklet severlere önem veriyoruz. İlimizde bisiklet kullanımının ve bisiklet yollarının yaygınlaşması için çalışmalar yaptık ve farklı projelere de destek verdik. Bundan sonra da ulusal ve uluslararası alanda Muğlamızın da tanıtımına yararlı olacağına inandığımız projelerde yer alacağız. Avrupa Hareket Haftası’nda Muğla’nın Avrupa Bisiklet Rotaları ağı Eurovelo potansiyeli haritasında yer alması, yerli ve yabancı bisiklet severlerin ilimizi ziyaret etmesini sağlayacak. Böylece turizmde sadece deniziyle kumuyla ön plana çıkan Muğla’yı yerli ve yabancı turistler kıyıdan kırsala, yaylalara gelerek tanıma fırsatı bulacak. Bisikletli misafirlerimize ilimizi bize özgü değerlerimizle tanıtma olanağı bulacağız. Misafirlerimizi deniz kıyısında güneşli bir havada pedal çevirdikten sonra, Muğla’nın yaylalarında serin bir havada dinlenmeye bekliyoruz.” dedi.

29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında uluslararası etkinliklerle kutlanan  Avrupa Hareket Haftası(Moveweek) kapsamında Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği üyeleri Muğla Eurovelo güzergahları olarak belirlenen Marmaris –Akyaka- Muğla 1.Etap, Muğla-Yatağan-Milas-Çomakdağ-Bodrum 2.Etap olarak 30 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı bisiklet severlerin katılımıyla Muğla’yı turlayacak.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.