Bisiklet Cumhuriyetinde pedal çevirdiler

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Ula Toplum Sağlığı Merkezi ve Ula Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bisiklet Cumhuriyeti olarak bilinen 7’den 77’ye herkesin bisiklet kullandığı Ula ilçesi Gölet mevkiinde...

Bisiklet Cumhuriyetinde pedal çevirdiler

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, Ula Toplum Sağlığı Merkezi ve Ula Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bisiklet Cumhuriyeti olarak bilinen 7’den 77’ye herkesin bisiklet kullandığı Ula ilçesi Gölet mevkiinde yürüyüş ve bisiklet etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Mustafa Nuri Ceyhan ,Ula Kaymakam'ı Ali Yılmaz ,kamu personeli, öğrenciler ve halk katıldı.

Etkinlik ve çalışmalar ile ilgili olarak Muğla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Düzenli egzersiz yapmak kalp hastalığı, diyabet, kanser vb. gibi ölümle sonuçlanabilecek birçok hastalığın oluşumu önler veya geciktirir. Tempolu yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme gibi egzersizler hem fiziksel dayanıklılığımızı arttırır hem de kilo kontrolü üzerinde etkilidir.

Sağlığa yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmanın hem maliyeti düşüktür hem de yaşam kalitesini yükseltir. Düzenli egzersiz yaparak (haftada 5 gün 30 dk) ve sağlıklı beslenerek daha sağlıklı ve mutlu olabilirsiniz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak farklı yaş ve hedef gruplar için yürüyüş, bisiklete binme vb. etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklerimiz geniş katılımlı ve çok eğlenceli geçiyor. Halkımızın da bu etkinliklerimize katılmalarını ve bize destek olmalarını bekliyoruz. Etkinliklerimiz devam edecektir. Hayatlarına hareket katmak isteyen tüm kamu çalışanları ve halkımız bundan sonraki etkinliklerimizin yer ve zamanlarını Halk Sağlığı Müdürlüğü www.muglahsm.gov.tr adresindeki duyurulardan takip edebilirler.”

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.