Birlik okul yaptırıyor

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız,  yaptığı açıklamada, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olarak tek düşüncelerinin Muğla’ya ve üyelerine hizmet olduğunu söyledi.Ayyıldız, ...

Birlik okul yaptırıyor

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız,  yaptığı açıklamada, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği olarak tek düşüncelerinin Muğla’ya ve üyelerine hizmet olduğunu söyledi.

Ayyıldız,  Muğla’nın geleceğini gençlerin ve çocukların şekillendireceğine işaret ederek, “Bizde bu kapsamda Ula’da ki okul projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bu okul, yüzme havuzları, spor salonları ile adeta bir üniversite kampüsü gibi olacak” dedi.

Amaçlarının topluma hizmet ve istihdamı sağlamak olduğunu belirten Ayyıldız, “Her yıl üyelerimiz odalarımıza ödemiş oldukları ücretlerin geriye dönüşünü sağlayabilmek için böyle bir tesis yapalım diye düşündük. Milli Eğitim Bakanımızın Fen liseleri ile Anadolu liselerinin mutlaka kampüs şeklinde yapılmasın, dört duvar arasına sıkışmamasın söylemişti. Bu beni çok mutlu etti. Biz iki yıldan bu yana bu projeyi düşleyerek ve hayata geçirmek için uğraş veriyoruz. Yapacağımız okulda yalnızca Muğla ve Ula’daki çocuklarımız okumayacak. Türkiye’nin her yerinden Anadolu Lisesinde okumak isteyen öğrencilerimiz de burada eğitim görebilecekler. Özellikle bölgemizdeki çocuklarımız başka illere gitmeden eğitimlerini almış olacaklar. Burada para kazanma diye bir şey yok, rant diye hiçbir şey yok.”diye konuştu.

Projenin tamamlandıktan sonra Ula Belediyesine sunulacağına işaret eden Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, şunları söyledi:

“Ula Belediyesinden imar iznimizi aldıktan sonra okulun inşaatına başlayacağız. Okulla ilgili tüm resmi kurumlara müracaatlarımızı yaptık. Bunlarla ilgili bir sorun söz konusu değil. Şehir plancımız binayı plan üzerinde oluşturmaya çalışıyor. Bu çalışma tamamlanınca Ula Belediyesine sunacağız. Plan mecliste kabul görürse bunu hayata geçireceğiz.”

Bu projenin Muğla’ya büyük bir katkı olduğunun altını çizen Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal ise şunları söyledi.

“Bu araziyi imara açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu okul açıldığı zaman öğrencilere, öğretmenlere, çalışanlara ve ilçemize çok büyük katkısı olacak. Bunu göz ardı etmemiz mümkün değil. Ayrıca bu ve bunun gibi birkaç proje Ula’ya hak ettiği yere getirecek. Esas amacımız bu. Esnaf Odalarının yapacağı okulda açık yüzme havuzundan kapalı yüzme havuzuna, kapalı spor salonundan tenis kortuna, futbol sahasından içindeki göletine, ormanına kadar güzel bir tesis ortaya çıkacak. Başka yerde görmediğimiz okulları burada göreceğiz. “

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.