Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile Menteşe Belediyesi’nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir’in ‘Bir Kadın Üç Sanat’ Sergisi açıldı.Açılışa İl...

Bir Kadın 3 Sanat Sergisi açıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile Menteşe Belediyesi’nin katkıları ile Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle sanatçı Eda Özdemir’in ‘Bir Kadın Üç Sanat’ Sergisi açıldı.

Açılışa İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, serginin sahibi Eda Özdemir, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada 23 farklı dalda bine yakın kursiyerin bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Bahattin Gümüş;, “Eda hanım aldığı kurs sonucu sergi açtı. Bu sergide ebru, çini ve filografi sanatından oluşan ‘Bir Kadın 3 Sanat’ adlı eserlerini izleyeceğiz. İyi ki sizin gibi sanatseverler var. Menteşe Belediyesi olarak bu tür etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sergiyi açmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden sergi sahibi sanatçı Eda Özdemir, “Sizler benim hayalimin içinde dolaşan hayal kahramanısınız. Bir insanın hayalini gerçekleştirmesi çok önemli. Hayalimi gerçekleştirmeye yardım ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bir insanın hayal kurmasını sağlayan kişide çok önemlidir. Benim hayal kurmamı sağlayan Yavuz Melih Hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başlayan Vali Çiçek, “Ecdadımız kadınlarımıza çok önem vermiştir. Cumhuriyetimiz kurulurken verilen kurtuluş mücadelesinde kahraman kadınlarımızın desteği ile bugünlere geldik. Türk milleti olarak kadına her zaman önem veriyoruz. Bizim için sadece 8 Mart değil her gün kadınlar günüdür. Bu sergi vesilesiyle tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Yönetici ve vatandaş olarak kadınların yeri önemlidir bu önemi bilerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sanatın yaşamasına vesile olduğu, kadınlarımıza fırsat verdiği için ayrıca Menteşe Belediye Başkanımızı kutluyorum. Sanatın üstatlarına ve sergiyi gerçekleştiren Eda hanıma teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.