Bilim Şenliği’nin açılışını Vali Çiçek yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Bilim Şenliği’nin açılışını yaptı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan şenliğe Vali Çiçek’in...

Bilim Şenliği’nin açılışını Vali Çiçek yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 7.si düzenlenen Bilim Şenliği’nin açılışını yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan şenliğe Vali Çiçek’in yanı sıra il protokolü ve öğrenciler de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan Vali Çiçek: “Çocuklarımızın yeteneklerinin ve ilgi alanlarının ortaya çıkmasında bu tür etkinlikler büyük önem arz etmektedir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın öğrendikleri teorik bilgiyi uygulayabilmeleri, yaratıcıklarını geliştirebilmeleri ve potansiyellerini kullanabilmeleri için elimizden gelen desteği vermeliyiz. Okullarımızda bulunan teknoloji ve bilim sınıflarının, laboratuarların aktif olarak kullanılmasını sağlamalıyız. Gelecekte teknoloji satın alan değil, teknolojiyi üreten bir ülke olmak için yeni neslin eğitimine yatırım yapmalıyız. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu etkinlikte yer alan projelerde emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise bu yıl 63 eserin yer aldığı şenliğin bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesil tarafından benimsenmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amacı ile yapıldığını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek, Bilim Şenliği’nin açılışını yaptı ve etkinlikte sergilenen projeleri inceledi.

Etkinlik kapsamında; TÜBİTAK Proje Yarışmaları, Özel Ege Lisesi 13. Fen Araştırma Projeleri Yarışması, DOESEF Proje Yarışması ve TÜBİTAK Genç Robot Bilim Etkinliğine katılan okulların projeleri sergilenmiştir.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.