Bilim Ajanları kamp ile ödüllendirildi

Bilim ve Teknoloji haftasında doğaya ve insanlığa faydalı model tasarımlarını resimleyerek seçilen 12 bilim ajanı çocuk; Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde iki günlük merak, macera ve eğlence dolu bir serüven geçirdi. 7 ile 13...

Bilim Ajanları kamp ile ödüllendirildi

Bilim ve Teknoloji haftasında doğaya ve insanlığa faydalı model tasarımlarını resimleyerek seçilen 12 bilim ajanı çocuk; Bodrum Yelkenli Okul Gemisi’nde iki günlük merak, macera ve eğlence dolu bir serüven geçirdi. 7 ile 13 yaş aralığında çocukların bireysel olarak katıldıkları meraklı bilim takım olma ve liderlik kampında; yaptıkları fiziksel ve zihinsel faaliyetlerle düşünme yeteneklerini “takım olma ve işbirliği yaklaşımı” ile benimseyen çocuklar Cumhuriyet tarihinin ilk ve tek yelkenli okul gemisi “BODRUM” da bu eğitimi alma şansı yakaladılar.

Bodrum Belediyesi desteği, Meraklı Bilim Atölyeleri organizasyonunda Bodrum Milli Eğitim bünyesinde resmi okullarda gerçekleşen resim yarışmasında seçilen 12 eser sahibi öğrenci katıldı. Kampa katılan bilim ajanları; Atatürk, Umurca, M. Turgutreis, M. Cemal Uslu, Mümtaz Ataman, Profilo Marina, G. Mustafa Kızılağaç, G. Mehmet Danacı, C. Özvezneci ilk okul ve orta okullarında okuyan öğrencilerden oluştu.

Ödülü koyarken hedeflerinin çocukların düşünme becerilerini geliştirmek olduğunu belirten eğitim uzmanı Eda Çağlar, çocukları zihinsel düşünce öğretilerinin aktif olarak kullanıldığı yelken sporu ile tanıştırmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Kampın problemsiz, keyifli ve üretken geçtiğini ifade eden  Çağlar, çocuklarımızın zaman zaman dijital ortamdan uzaklaşıp sosyal zeka gelişimlerinin baskın olduğu bu gibi doğal yaşam alanlarında nefes almalarına ihtiyaç bulunduğu belirtti. Sözlerine Meraklı Bilim Atölyeleri ile bilim eğitimi ve kültürünü zenginleştirmeyi amaçladıklarını belirterek devam eden Çağlar, “Bilimsel faaliyetlerin; çocukların problem çözme, çok boyutlu düşünme yeteneği ile psikomotor becerilerinin kazandırarak, günlük hayatın her alanında bilimsel gerçeklerin var olması sebebiyle, minik meraklı bireylerimizin bilimsel düşünme becerisini yaşam boyu gerçekleşecek bir sürece yaymayı hedefliyoruz.” Dedi.

Farklı branşlarda eğitim uzmanları ve yelken antrenörlerinden oluşan mürettebatta STS Bodrum Yelken Okul Gemisi’nin mimarı olan ve gemiye uluslararası başarılar kazandıran, yüzlerce yatçı yetiştiren yelken sorumlu baş eğitmeni ve aynı zamanda “İstanbul Kotraları” ile “Denizin Kanatlı Perileri Yelkenler” isimli yayınları bulunan yazar Yücel Köyağasıoğulları liderlik ederek, çocukları yılların deneyim ve tecrübeleri ile Yelken sporuyla tanıştırdı ve etkinliğin merkezinde çocuklar, yelken ve deniz sevgisi olduğu için memnuniyetini dile getirdi.

Bodrum Belediyesi Yelken Klubü antrenörü Volkan Acele ile  Turgutreis Yelken Klubü antrenörü Onur Mandalinci eğitimin bir diğer antrenör isimleriydi.  Verdikleri eğitimlerle çocuklara optimist yelkenle ilgili detaylı bilgiler veren antrenörler; çocukları yelken sporuna teşvik ederek motivasyonlarını arttırdılar.

Etknliğin ikinci gününde Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı (SGK) personeli Başçavuş Melih Geçgil ve ekibi  gemiyi ziyaret ederek çocuklara çevre bilinci ve denizlerde güvenliğin ve emniyetin  nasıl sağlandığı hususunda bilinçlendirdi ve  SGK mobil uygulamasını tanıttı.

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.