Bıg Boss denizle buluştu

Fethiye Ayna Tersanede yapılan ve işçiliği, dizaynı ve tasarımıyla gözleri kamaştıran Veysel Cingöz adlı işadamı tarafından yaptırılan 36 metrelik, 5’i yolcu olmak üzere 8 kamaralı Big Boss adlı mavi tur teknesi 20 ayın...

Bıg Boss denizle buluştu

Fethiye Ayna Tersanede yapılan ve işçiliği, dizaynı ve tasarımıyla gözleri kamaştıran Veysel Cingöz adlı işadamı tarafından yaptırılan 36 metrelik, 5’i yolcu olmak üzere 8 kamaralı Big Boss adlı mavi tur teknesi 20 ayın sonunda denizle buluştu.

Hafta sonunda kalabalık bir grubun izlediği denize indirme çalışması sırasında Karagözler ile yarımadayı birbirine bağlayan yol kısa süreliğine kapatıldı.

Yolcu kamaralarıyla çalışanların kamaralarının motorla ayrılan dizaynı, el yapımı ahşap mobilyalarının yanında kaliteli malzemelerle donatılan Big Boss adlı mavi tur teknesinin gövdesinde tamamen tik ve maun ağacı kullanıldı. Çift kat epoksi kullanılan teknenin gövde ve güvertesinde kullanılan elyaf ise sağlamlığına ve uzun yıllar sağlıklı kullanımına katkı sağlayacak.

İşadamı Veysel Cingöz yıllardır piyasanın içinde olduğunu belirterek tersanelere ya ruhsat verilmesini ya da taşınıp tesisleşmenin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Eylül ayında İstanbul Pendik’te yapılacak fuarda teknenin görücüye çıkacağını belirten Veysel Cingöz, “20 Aydır devam eden çalışmaların sonunda tekneyi tamamlayıp denize indirdik. Çok mutluyum. Fethiye’de çok iyi ustalar var. Ancak dışarıdan gelen insanlar tersanenin durumunu görüp yatırım yapmaya korkuyorlar. Ben burada yaşıyorum ve herkesi tanımama rağmen zaman zaman tedirgin olduğum oluyor. Ciddi paralar yatırıyoruz. Tesisleşme olursa sektör ciddi anlamda sıçrama yapar” dedi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.