Beyaz Baston kursu sona erdi

Fethiye'de görme engelliler için düzenlenen "Beyaz Baston Bağımsız Hareket Kursu" sona erdi. Fethiye’deki engelliler dışında Manisa, Ortaca ve civar bölgelerden de katılımların olduğu kursa katılanlara Fethiye Belediyesi...

Beyaz Baston kursu sona erdi

Fethiye'de görme engelliler için düzenlenen "Beyaz Baston Bağımsız Hareket Kursu" sona erdi. Fethiye’deki engelliler dışında Manisa, Ortaca ve civar bölgelerden de katılımların olduğu kursa katılanlara Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle katılım belgeleri verildi. Törene Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Eşi Nesrin Saatcı, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, kurs eğitmeni ve 10 görme engelli katıldı.

Yaklaşık 2 haftalık eğitimde her gün yürüyüşler düzenlendiğinin altını çizen Altınokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, “Evlerinden çıkamayan ve rahat bir şekilde hareket edemeyen görme engeli üyelere yönelik beyaz baston bağımsız hareket kursunu başlatmıştık. Bu bir yaşam kursu oldu. Bu eğitime vesile olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı ise, “Bize eğitim ve engelli denilince akan sular duruluyor. Biz beyni ve gönlü gören insanlarla çalışmaktan keyif alıyoruz. Bizler engellilerimize ve eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Görme engelliler aslında çok güzel protesto yürüyüşleri de gerçekleştirdiler. Her zaman bu tür etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eğitimler ve kaldırım işgallerinin altını çizerek bir değerlendirme yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, “Ben öncelikle Fethiye evi gönüllülerinin fedakâr çalışanları ve Altınokta Körler Derneği’ne teşekkür etmek istiyorum. Görme engelli kardeşlerimiz eğitimleri yanı sıra sporda yapmışlar. Ben görme engelli kardeşlerime teşekkür etmek istiyorum. Biz 14 yıldır beceremedik. 14 yıldır kaldırım işgalini ceza keserek ve rica ederek ortadan kaldıramadık. Ama görme engelli kardeşlerimiz yollarda bir yürüdü, orada ne kadar kaldırım işgali varsa son buldu. Bir yerde zabıta görevi de yaptılar. Bu vesile ile esnaf arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Biz bunu ceza keserek yapmak istemiyoruz. Gerçekten yayalarımızın hakkı olan kaldırımlarımızın işgalinden de vazgeçelim. Bizler engelli olan tüm vatandaşlarımızın derdine derman olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kursa katılan görme engellilere katılım belgeleri ile birer adet beyaz baston armağan edildi.

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.